El Centre d'Interpretació de la Pirateria i la Història de Castelldefels situat a l'interior del Castell aconsegueix més d'onze mil visitants en sis mesos

Cultura.

Arxiu.
Arxiu.

El Centre d'Interpretació de la Pirateria i la Història de Castelldefels, PIRATIA, i el Castell de la ciutat van sumar 11.454 visites en sis mesos, entre juny i el 31 de desembre de 2021.

Piràtia va obrir les seves portes el passat mes de juny i, des de llavors, ha vist com les seves visites van pujar sobretot al mes d'agost (3.086).

El mes de setembre, se'n van comptabilitzar 2.010. Aquests són els dos mesos que han comptat amb un major nombre de visitants, la resta de l'any s'han mogut entre els 452 del mes de juny (quan es va obrir al públic) i els 1.855 del mes d'octubre.

Amb rigor històric i capacitat de seducció per a tots els públics, perquè s'accentua la seva vocació didàctica gràcies a tècniques immersives, el centre d'interpretació de la pirateria i de la història de la ciutat és una atracció del turisme cultural.

Un viatge a través del temps, una aventura en la qual el visitant és el protagonista. Icona de Castelldefels, el Castell és una de les instal•lacions monumentals més rellevants de la comarca.

Des del juny juga un altre paper com a pol d'atracció per al turisme cultural, gràcies a PIRATIA, l'exposició immersiva didàctica i divulgativa que gira entorn de la pirateria.

El Centre d'Interpretació de la Pirateria al Mediterrani i de la Història de Castelldefels complementa la visita al Castell perquè és un nou pol d'atracció de gran valor, singular i diferenciador. Gràcies a tecnologies visuals d'última generació, els visitants poden gaudir d'un espai d'exposició molt atractiu.

A les quadres de la planta baixa del Castell els visitants viuen l'experiència de salpar d'Alger en un vaixell pirata, entrar a les bodegues de la nau, assistir a l'arenga de Dragut, el capità de l'embarcació, conèixer la funció de les torres de defensa i la cronologia de quatre dels atacs soferts per Castelldefels als segles XVI i XVII... tot això mitjançant una sèrie de projeccions i jocs que es completen a la capella, on un audiovisual de grans dimensions ens acosta a les lluites de la gent del poble que repel•lien els atacs pirates.

És també a la capella on es mostra com el conjunt arquitectònic va jugar, ja al segle XX, un paper en la Guerra Civil espanyola. La visita es completa a la planta noble, on s'exposen objectes del segle XIX, quan la família Girona va decorar el castell amb els aires artístics de l'època, en ple modernisme.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article