La Cambra del Baix Llobregat constata un major dinamisme empresarial a la comarca

Economia.

El tràmit més sol•licitat en matèria exportadora per les empreses del Baix Llobregat ha estat el certificat d’origen amb més de 5.900 gestions.
El tràmit més sol•licitat en matèria exportadora per les empreses del Baix Llobregat ha estat el certificat d’origen amb més de 5.900 gestions.

Així ho recullen les dades de la corporació en matèria d’emissió de tràmits, on es conclou que el 2021 es van tramitar 9.284 sol•licituds orientades a facilitar l’exportació de productes.

Des de la corporació es llegeix aquest augment de les gestions centrades en la comercialització exterior com una notícia molt positiva, ja que aquestes dades demostren que les empreses tenen la voluntat de créixer més enllà del mercat nacional.

En aquest sentit, cal tenir en compte, la darrera xifra de l’Economia al Dia de la Cambra de Barcelona on es destaca que Catalunya va exportar a l’estranger entre gener i novembre del 2021 un 7,9% més que el mateix període del 2019, en total més 73.844 M€.

Un comportament positiu que es deu, en gran part, al dinamisme de l’alimentació i els productes químics, i a la millora de la competitivitat del teixit productiu català.

Aquest document permet a les empreses certificar el país d’origen de la mercaderia que destinen a l’exportació i complir així amb els requisits duaners, consulars o de crèdits documentaris. Les legalitzacions de documents de comercials han estat el segon tràmit més demanat, amb 2.915 emissions.

En aquestes gestions la Cambra s’ha encarregat de legalitzar la documentació comercial necessària per facilitar l’entrada dels productes al país de destí. Mentre que el certificat de lliure venda ha estat requerit per 202 empreses.

En concret, mitjançant aquest tràmit, s’ha acreditat que els productes en qüestió són de lliure de venda al mercat estatal i compleixen amb les disposicions vigents.

De manera paral•lela, l’auge de la digitalització i la proliferació de l’activitat telemàtica han fet que l’interès pels certificats digitals també s’hagi vist incrementat.

En concret, la Cambra del Baix Llobregat ha expedit 123 certificats digitals amb la voluntat de facilitar a les empreses la realització de tràmits en línia amb les administracions públiques i amb tercers, i guanyar així en eficiència i seguretat tot evitant desplaçaments.

En conjunt, les Cambres territorials han gestionat un total de 59.526 tràmits de comerç exterior i han expedit 1.938 certificats digitals. Les deu corporacions de la Cambra de Comerç de Barcelona han apropat un any més una àmplia diversitat de serveis al conjunt de les empreses i persones autònomes de la demarcació amb la voluntat d’ajudar-los a créixer i a ser més competitius.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article