Begues vol potenciar el patrimoni local apostant per editar llibres que expliquin la història del municipi

Cultura.

Les masies beguetanes, la prehistòria al Garraf o la història del municipi protagonitzen els volums en els quals es treballa.
Les masies beguetanes, la prehistòria al Garraf o la història del municipi protagonitzen els volums en els quals es treballa.

L’Ajuntament de Begues destinarà una inversió de 50.000 € a l’edició de diversos llibres escrits per autors locals que tractaran diferents aspectes del ric llegat patrimonial i històric amb el qual compta la població.

D’aquesta manera la voluntat municipal és difondre el coneixement d’aquests elements destacats i subratllar la seva importància. Dos dels llibres que s’editaran aniran a càrrec de l’artista i historiador Víctor Mara.

Un dels volums estarà centrat en les masies que es poden trobar al terme municipal i l’altre serà una prolongació de l’exposició sobre la història de Begues que actualment es pot visitar al Petit Casal.

A més de les obres de Mata, també s’editaran tres llibres amb el suport del director del Col•lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l’Arqueologia del Garraf-Ordal (CIPAG), Manel Edo, responsable dels treballs d’investigació a la Cova de Can Sadurní.

Per una banda, Edo actualitzarà el seu llibre sobre la prehistòria al Garraf i, per una altra, dirigirà dos volums de divulgació: un sobre els ornaments de variscita usats durant el neolític i un altre sobre les esglésies i sagreres de Begues, especialment la de Sant Cristòfor.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article