Vuit localitats del Baix Llobregat acolliran la iniciativa impulsada per Òmnium “Versió Original en Català”

Cultura.

La mostra arriba amb més de 100 sessions presencials arreu dels Països Catalans, i també a través de la plataforma Filmin.
La mostra arriba amb més de 100 sessions presencials arreu dels Països Catalans, i també a través de la plataforma Filmin.

Tindran lloc a Sant Feliu de Llobregat (10 i 17 de febrer), Cornellà de Llobregat (11 de febrer), Esplugues de Llobregat (12 de febrer), Sant Joan Despí (15 de febrer) i Sant Just Desvern (19 de febrer). A Sant Climent de Llobregat (12 i 13 de febrer), Begues (19 de febrer) i Sant Boi de Llobregat (26 de febrer).

Es pot consultar la programació en aquest enllaç https://www.omnium.cat/ca/projectes/voc/sessions/

La 6a edició dels Premis i Mostra VOC, que organitza Òmnium Cultural, va arrencar el dijous 3 de febrer amb un acte inaugural a l’auditori Sixto Mir de la Ràpita i passarà per prop d’una setantena de sales dels Països Catalans fins al 28 de febrer.

La Mostra estarà adaptada novament al context pandèmic i es podrà gaudir en doble format, presencial i també online. D’una banda, els curtmetratges seleccionats es projectaran en més de 100 sessions presencials a sales d’arreu dels Països Catalans.

De l’altra, també estaran disponibles a Filmin, la plataforma de distribució de cinema en línia. Enguany, el VOC tindrà 12 curtmetratges finalistes, 8 de ficció i 4 documentals, seleccionats d’entre un total de 105.

La clausura serà durant el mes de març a Barcelona i comptarà amb una jornada de treball amb tots els finalistes, en què també es farà l’entrega de premis.

El jurat del VOC està format per l’actriu Anna Bertran; Tono Folguera, productor de cinema, i Nathalie Modigliani, cofundadora i codirectora de MODIband Projectes culturals.

El president en funcions d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha afirmat que “cal seguir reivindicant la llengua catalana, que enriqueix la nostra cultura universal”, i ha demanat fer-ho “des de tots els formats, també l’audiovisual”.

Cuixart ha recordat que “el futur del català també depèn de l’audiovisual, una indústria catalana i en català que és potent i talentosa”, i que per això cal seguir “enfortint el VOC, que renova la vocació dels fundadors d’Òmnium i serveix per seguir reivindicant que el català tingui la presència que es mereix als Països Catalans”. “Perquè ens hi van el futur i els drets lingüístics de més de 10 milions de parlants”, ha sentenciat.

Les entrades per a la Mostra presencial, que són gratuïtes, se centralitzaran a través de la pàgina web del VOC, des d’on també es canalitzaran totes les votacions.

Les persones que reservin entrada rebran un enllaç per votar. És un projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la finalitat d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic.

Són uns premis que volen reconèixer els millors curtmetratges, websèries, videoblogs i nous formats audiovisuals realitzats originalment en català, i incentivar la creació de nous continguts.

Engloba tres categories: curtmetratges documentals, curtmetratges de ficció i Sala Oberta, destinada a projectes audiovisuals emmarcats dins dels nous formats, en fase de desenvolupament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article