Reunió entre el Consell Comarcal i els municipis de Sant Andreu de la Barca Castellví i Pallejà per parlar de sanitat

Salut.

Una imatge de la reunió.
Una imatge de la reunió.

La consellera de Salut del Consell Comarcal, Gina Pol, en la seva intenció de visitar el territori per tal d'aproximar-se a la realitat de cada municipi i poder fer una diagnosi dels serveis, recursos, necessitats i problemàtiques, es va reunir divendres 18 de febrer amb els municipis de Castellví de Rosanes, Pallejà i Sant Andreu de la Barca.

Aquest últim va fer d'amfitrió amb la compareixença a la trobada de l'alcaldessa Ana Alba la qual va posar en relleu les dificultats que va tenir el seu municipi durant la pandèmia i com s'està treballant per solucionar tots els entrebancs que no troben resposta en la demanda a la Generalitat.

Per part de la consellera l'objectiu ha estat d'oferir suport i intervenir en aquelles accions conjuntes, que ajudin a millorar la salut de les persones de la comarca.

En aquesta trobada han intervingut els regidors i les regidores i també personal tècnic que de manera presencial a l'ajuntament de Sant Andreu, de la Barca han pogut manifestar les problemàtiques i proposar les possibles solucions per millorar la situació sanitària de llurs municipis.

Entre les necessitats destacades, han sortit qüestions com cobrir vacants de personal als centres de primària; la necessitat de tenir nous ambulatoris i les millores o ampliacions en els consultoris existents o bé la importància de dotar de més personal i recursos els centres de salut mental.

També s’ha parlat de la dispersió de la població geogràficament que esdevé un problema en la mobilitat de la ciutadania perquè falten recursos en el transport.

Destaquen que el treball de salut comunitària dedica força temps a la sanitat animal amb el control i la prevenció de controlar plagues, ja que la ciutadania, està obligada a comunicar a l'autoritat competent, de manera immediata, tots els focus de què tingui coneixement de malalties de caràcter epizoòtic, o que per la seva especial virulència, extrema gravetat o ràpida difusió impliquin un perill potencial de contagi per a la població animal, inclosa la domèstica o silvestre, o un risc per a la salut pública o el medi ambient.

Per últim, es va fer esment de la importància de remetre el formulari de recollida de dades, de necessitats i de propostes per al seu emplenament i que ha servit com a guió de la trobada on s'ha exposat per a coneixement de tothom aquells problemes prioritaris i que finalment han esdevingut compartits i comuns pels municipis presents.

La consellera ha convidat a totes les persones assistents a continuar participant i col•laborant a les comissions que el Consell de Salut té engegades i a aquells espais on s'estan elaborant accions conjuntes comarcals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article