Front comú entre Abrera Esparreguera i Olesa per demanar millor servei als CAP

Salut.

Els tres municipis s’han reunit per compartir neguits i planificar accions conjuntes.
Els tres municipis s’han reunit per compartir neguits i planificar accions conjuntes.

Responsables polítics de Salut Pública dels ajuntaments d’Olesa de Montserrat, Esparreguera i Abrera s’han reunit amb l’objectiu d’unir forces per reclamar millores als respectius CAP, davant la impotència que senten per l’actual gestió dels centres.

La trobada ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Olesa i ha comptat amb l’assistència d’Ada Agut i Domènech, regidora olesana; Emmanuel Ortí López, d’Esparreguera, i Sara Roca i Ibáñez, d’Abrera.

Tot i que la incidència de la covid-19 va minvant, els serveis que es van retallar amb motiu de la pandèmia no s’han recuperat encara, com ara l’horari d’obertura, que es va reduir fins a les 20 h, quan abans de l’esclat de la crisi sanitària era fins a la mitjanit.

Precisament, una de les queixes de la ciutadania és que a partir de les 20 h, en cas d’urgència mèdica, s’ha de desplaçar fins el CUAP de Sant Andreu de la Barca o a l’Hospital de Martorell. A més, els horaris de les farmàcies de guàrdia també s’han reduït.

Els tres municipis també consideren que la manca de personal que pateixen els CAP fa que el servei sigui del tot insuficient i provoqui el descontentament entre la ciutadania.

Algunes de les queixes més habituals és la dificultat de contactar amb el CAP telefònicament, les llargues cues que s’han de fer al centre i les llistes d’espera per accedir als metges de família i especialistes.

Per tot plegat, les regidories de Salut Pública d’Olesa, Esparreguera i Abrera han decidit impulsar accions de manera conjunta per poder pressionar de forma més eficaç i aconseguir millorar la gestió actual dels CAP.

De moment, es contactarà amb la resta d’ajuntaments del Montserratí per ampliar al màxim els municipis que s’hi vulguin implicar i es demanarà una reunió amb la màxima responsable de la Regió Sanitària Metropolitana Sud. A més, els tres municipis coincideixen també en la necessitat de poder disposar d’un nou CUAP que doni servei a la zona.

Ara mateix el CUAP de referència és el de Sant Andreu de la Barca, i per aquesta raó moltes persones opten -per raons de proximitat i de manca de transport públic que connecti amb Sant Andreu- per anar a l’Hospital de Martorell, saturant les urgències.

Comentaris

Roser Castellet Termes El Bruc 08284
1.
Al Bruc des del 2019 que estem treballant amb el tema malgrat que l'Ajuntament fins al juny del 2021 no va aprovar una moció demanant tots els serveis retallats. Aquests serveis són 2 equips mèdics, un de medicina familiar i l'altre de pediatria, horaris i serveis. Primer l'Ajuntament feia el tonto per l'Alba Verges. Després amb el nou Conseller va aprovar la Moció i ara de cara les municipals està dient que ho treballen. Con? De quina manera? I pq aquí no puc ajuntar un correu que tinc de la reunió que vàreu fer

Comenta aquest article