Comencen les obres d'urbanització de l'Àrea Residencial Estratègica Montesa a Esplugues

Societat.

La transformació del barri Montesa inicia el compte enrere.
La transformació del barri Montesa inicia el compte enrere.

L'anomenada Àrea Residencial Estratègica –figura urbanística creada per la Generalitat per promoure habitatge, especialment oficial, equipaments i zones verdes en espais generalment en desús– ocupa unes 11 hectàrees.

Les zones afectades són els terrenys de l'antiga fàbrica Montesa i els del que fos camp de futbol Rayo Amarillo, més del 70% del sòl es destinarà a equipaments públics, zones verdes, places i carrers de connexió.

L'alcaldessa, Pilar Díaz, i el primer tinent d'Alcaldia, Eduard Sanz, el van presentar en audiència pública aquest 2 de març a l'Escola Folch i Torres. Per a l'alcaldessa, l'objectiu del projecte és "revitalitzar una zona en bona part en desús" i que "s'ha treballat perquè hi hagi un equilibri entre espais residencials, equipaments, vials i zones verdes".

En aquestes parcel•les, la urbanització de les quals comença la setmana del 7 de març, es construiran 2.105 habitatges, dels quals més de la meitat (1.059) seran de protecció oficial. I del total, unes 750 seran de lloguer protegit.

Aquesta xifra permetrà donar resposta a les necessitats d'habitatge protegit de la població d'Esplugues. També hi haurà 26.800 m2 de zones verdes i 19.500 m2 d'equipaments, com ara la nova comissaria de la Policia Local, un centre cívic i la transformació de Vil•la Victòria, edifici protegit, en el futur Espai de joc per a totes les edats.

A més, es destinaran 30.800 m2 per a places, passejos i carrers, amb importants novetats en la mobilitat, entre elles, la continuació del passeig de vianants de la rambla del Carme, més enllà del carrer Sant Antoni Maria Claret, i la pacificació dels carrers Sant Antoni Maria Claret i Verge de Guadalupe (es mantindrà el pas de vehicles però amb prioritat per a ús residencial).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article