Cornellà el Prat Esplugues l’Hospitalet i Viladecans acolliràn una any més a “Dansa Metropolitana”

Cultura.

Arxiu.
Arxiu.

La cinquena edició del festival Dansa Metropolitana omple de propostes relacionades amb el cos i el moviment fins una dotzena de municipis del 10 al 27 de març amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El festival vol acostar la dansa a la ciutadania i reivindicar la diversitat d’estils amb una programació de més de 300 activitats, entre les quals: 92 espectacles, 35 pel•lícules, 34 activitats paral•leles i 35 activitats en el marc d’un nou projecte educatiu.

La programació presenta 13 produccions internacionals on destaquen propostes com “Aisha and Abhaya” de la coreògrafa Sharon Eyal i la companyia Rambert, una de les més prestigioses del Regne Unit, que es veurà tres dies al Teatre Nacional de Catalunya, o dues peces d’Alonzo King, considerat un dels coreògrafs més visionaris en el món del ballet, que visita LaFACT Cultural de Terrassa.

Diferents companyies de la resta de l'Estat estrenen espectacle a Catalunya com “Giselle” de Gaia Clotilde Chernetich i Kor'sia (premi Max a millor espectacle de dansa de 2018) al Mercat de les Flors de Barcelona o “Al fondo riela” La D, l'espectacle de la bailaora i coreògrafa Rocío Molina, premiada a la Biennal de Venècia d'aquest any, que actua al Teatre Auditori de Granollers.

La programació també inclou noms consolidats i de llarga trajectòria de l’escena catalana com Mal Pelo, Lali Ayguadé, Jesús Carmona, Pol Jiménez o els Brodas Bros, entre d’altres.

A més, amb l’objectiu de donar impuls a la creació local, s’han coproduït 13 espectacles entre els quals destaquen companyies com Les Impuxibles, Laia Santanach, Pau Aran o laSADCUM.

Els espectacles de carrer són tots gratuïts i emmarcats sota el nom Confluències es podran veure en espais públics de les dotze ciutats que conformen la programació d’enguany.

També com a novetat es desplega un projecte educatiu pilot amb l’objectiu d’acostar la dansa als joves amb formacions i activitats gratuïtes per a l’alumnat d’instituts d’ESO i Batxillerat.

Finalment, el festival també ofereix una programació cinematogràfica amb projeccions d’espectacles enregistrats de ballets internacionals a diverses sales de l’àrea metropolitana, i de pel•lícules sobre dansa i moviment a la plataforma Filmin.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article