El Consorci de la Colònia Güell ha posat en marxa dues intervencions de restauració de la Cripta de Gaudí de la Colònia Güell

Cultura.

La Cripta és un edifici declarat Bé d’Interès Cultural Nacional i està inclòs a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.
La Cripta és un edifici declarat Bé d’Interès Cultural Nacional i està inclòs a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

En concret la reparació de la coberta principal i la restauració dels paraments exteriors i dels elements de trencadís de vidre i ceràmica de les finestres.

Aquests treballs de restauració, que s’han iniciat el dimecres 9 de març, tenen un pressupost total de 229.591,86 euros i 270.795,65 euros respectivament, i un termini d’execució de sis mesos, en el cas de la primera obra i de vuit mesos i mig en el cas de l’obra de restauració dels paraments exteriors.

La finalitat d’aquestes actuacions és garantir la total impermeabilització en els sectors d’intervenció per a protegir l’obra de Gaudí, i en tots els seus elements constructius i materials, alhora que millorar les condicions dels mateixos a fi d’allargar la seva vida útil i minimitzar el seu manteniment i sostenibilitat futura.

Les dues obres estan cofinançades pel Programa Operatiu del FEDER de Catalunya 2014-2020 en l’àmbit de la gestió i conservació del patrimoni cultural arquitectònic, arqueològic i paleontològic, gestionat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El Consorci de la Colònia Güell és una entitat pública integrada per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Diputació de Barcelona, tots ells copropietaris de la Cripta de la Colònia Güell, més l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.

Aquest Consorci té com objecte la conservació, la difusió i la recerca de la Cripta de la Colònia Güell, així com el manteniment i millora del seu entorn.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article