L'Escola Margalló de Castelldefels presenta el projecte Magnet en aliança amb el Gran Teatre del Liceu

Cultura.

El programa es desenvoluparà, com a mínim, durant quatre cursos (del 2021-22 al 2024-25).
El programa es desenvoluparà, com a mínim, durant quatre cursos (del 2021-22 al 2024-25).

Es tracta d'un projecte de col•laboració entre el Departament d'Educació de la Generalitat, l'Ajuntament de Castelldefels, la Fundació Jaume Bofill i el Gran Teatre del Liceu per promoure l'èxit educatiu i una composició social equilibrada a l'escola Margalló. És una iniciativa que busca potenciar la creativitat en l'alumnat utilitzant les arts escèniques i audiovisuals com a eina educativa.

El primer tinent d'alcalde de Drets i Ciutadania i regidor d'Educació, Jordi Maresma (ERC), va explicar que "el Magnet representa una oportunitat, no només per a l'Escola Margalló sinó també pel conjunt de la ciutat per treballar,de forma conjunta amb d'altres administracions com el Departament d'Educació, l'equitat a les aules i també com treballem la part d'arts escèniques dins de les aules."

El republicà va destacar la importància que "el programa Magnet, a través d'aquests mesos d'elaboració, també ens ha permès treballar amb el Departament d'Educació com abordem la detecció de persones amb necessitats especials. Tenim creada una comissió especial de col•laboració, que és l'Equicast, que ens ajudarà a multiplicar la detecció que ja s'està fent ara mateix."

Maresma també va destacar que "el Liceu no és un agent desconegut a la ciutat. Des de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament col•laborem amb el Liceu amb els programes Apropa't a la cultura i El Liceu a la Fresca."

I va cloure dient que "s'ha de felicitar a l'Escola Margalló però també al conjunt de la comunitat educativa perquè iniciatives com aquesta ens ajuden a millorar com a ciutat, així com també n'és important destacar la baixada de ràtio proposada pel proper curs, assolint una xifra de 20 alumnes per aula."

La biblioteca de l'Escola Margalló va acollir aquest dilluns 14 de març la presentació oficial del programa Magnet que es desenvolupa a la pròpia escola des d'aquest curs escolar 2021-22 en col•laboració amb el Gran Teatre del Liceu. Magnet (Aliances per a l'èxit educatiu) és un programa que s'adreça a aquells centres que volen desenvolupar projectes d'innovació i millorar la seva projecció social.

L'acte de presentació va comptar amb la presència i participació del director general d'Innovació, Digitalització i Recerca Educativa del Departament d'Educació de la Generalitat, Joan Cuevas; l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC); el primer tinent d'alcalde i regidor d'Educació, Jordi Maresma (ERC); la directora de l'Escola Margalló, Gemma Duch; el director dels departaments Musical, Educatiu i Projecte Social del Gran Teatre del Liceu, Antoni Pallès; i el director de la Fundació Jaume Bofill, Ismael Palacín. L'Escola Margalló promou el coneixement de les arts escèniques i musicals en el dia a dia del centre.

L'expertesa del Gran Teatre del Liceu ha d'ajudar al centre en aquest camí, fomentant l'aprenentatge artístic entre l'alumnat i afavorint el treball globalitzat i competencial. L'Ajuntament de Castelldefels acompanyarà, com a mínim durant quatre cursos (2021-22 a 2024-25), a l'Escola Margalló en el desplegament d'una proposta educativa especialitzada.

L'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), va explicar que "aquest projecte en el que entre totes les administracions treballem conjuntament un tema molt important com és la matrícula viva, però també la pedagogia i la comunicació i informació a les famílies davant les dificultats que hi han i que segurament seran més complicades de cara al futur. La millor forma d'entomar-les, tal i com reflexa aquest projecte, és treballant tots plegats per a l'èxit educatiu a la nostra ciutat."

Miranda va parlar del conflicte a Ucraïna i va explicar que està tenint els seus efectes a la matrícula viva a la ciutat "Castelldefels és un municipi acollidor on tenim una població important tant d'ucraïnesos com de russos i en aquestes darreres setmanes ens estan arribant nens i nenes amb edat d'escolarització i ja s'està fent tot el procediment", va dir. L'alcaldessa va dir que "aquesta aliança amb el Liceu ajudarà a tirar endavant un projecte en el que tenim posades moltes esperances."

En relació a l'Escola Margalló, a banda de felicitar-los per la proposta, va dir que "s'estan reinventant i està sent un exemple a nivell educatiu a la nostra ciutat."

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article