Finalitzen les visites pel territori del Consell Comarcal i fer la diagnosi sanitària de la comarca

Salut.

Per part de la consellera l'objectiu ha estat d'oferir suport i intervenir en aquelles accions conjuntes, que ajudin a millorar la salut de les persones de la comarca.
Per part de la consellera l'objectiu ha estat d'oferir suport i intervenir en aquelles accions conjuntes, que ajudin a millorar la salut de les persones de la comarca.

La consellera de Salut del Consell Comarcal, Gina Pol, en la seva intenció de visitar el territori per tal d'aproximar-se a la realitat de cada municipi i poder fer una diagnosi dels serveis, recursos, necessitats i problemàtiques, es va reunir divendres 18 de març amb els municipis de Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.

Sant Joan Despí va fer d'amfitrió amb la compareixença a la trobada de l'alcaldessa Belen Garcia, la qual va posar en relleu les mancances de professionals que no es substitueixen, la necessitat de tenir un CUAP i la recerca per poder solucionar el tema de les urgències hospitalàries. Dificultats que s’han agreujat per la pandèmia, però que no troben solucions en la demanda que li fan a la Generalitat.

En aquesta trobada han intervingut , el primer tinent d’alcaldia i president de l’àrea de serveis a la persona de l’ajuntament de Sant Joan Despí , els regidors i les regidores i també personal tècnic de la resta de municipis, que de manera presencial han pogut manifestar les problemàtiques i proposar les possibles solucions per millorar la situació sanitària de llurs municipis.

Entre les necessitats destacades, han sortit qüestions com cobrir vacants de professionals sani-taris especialitzats als centres de primària, sobretot en ginecologia, pediatria i en l’atenció directa en salut mental; tenir nous ambulatoris i CUAPs i millores o ampliacions en els consultoris existents.

S'han posat sobre la taula varies propostes, entre d’elles la d’apostar per la formació tecnològica, el treball in itinere segons demanda dels professionals, tractar la salut mental per a tota la població, aprofitar recursos existents com els centres de salut privats.

Alhora promoure que s'empleni l'en-questa d'hàbits de salut per a joves de 4t de l’ESO que promou la Diputació de Barcelona, ja que l'informe que s’emet amb els resultats és molt útil per preveure les conductes futures de la població relacionades amb la salut.

Per acabar la consellera ha convidat a totes les persones assistents a continuar participant i col•laborant a les comissions que el Consell de Salut té engegades i a aquells espais on s'estan elaborant accions conjuntes comarcals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article