Molins de Rei calcula que ha aconseguit reduir l'emissió de 257’42 tones de Co2 a l’atmosfera entre els anys 2010 i 2020

Salut.

La reducció ha estat possible gràcies a diverses actuacions que s’han dut a terme en el marc del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible.
La reducció ha estat possible gràcies a diverses actuacions que s’han dut a terme en el marc del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible.

L’any 2009, l’Ajuntament de Molins de Rei es va comprometre en la lluita contra el canvi climàtic, l’energia i la sostenibilitat a través del Pacte d’Alcaldes/esses per l’Energia Sostenible Local, un pla impulsat per la Unió Europea l’any 2008 i al qual l’Ajuntament de Molins de Rei s’hi va adherir mitjançant l’acord del Ple del 2 de desembre de 2009, que va aprovar el PAES (Pla d’Acció per l’Energia Sostenible a Molins de Rei).

L’objectiu d’aquest pla era reduir un 20,1% l’emissió de gasos d’efecte hivernacle (GEH) per a l’any 2020 respecte de les emissions de l’any 2005, tot promovent les fonts d’energia renovables al municipi.

Tal com va explicar el regidor de Medi Natural i de Canvi Climàtic, Àlex Herrero, “és una obvietat que existeix un canvi climàtic; el clima està canviant i som els humans qui ho estem provocant: en els darrers anys, la població està incrementant i, per tant, també ho fa el consum d’energia i, en conseqüència, l’emissió de gasos d’efecte hivernacle”.

A més a més, recordava el regidor, “estem patint onades de calor, sequeres, pluges torrencials, una pujada del nivell del mar... Per tant, és hora d’actuar”.

Els àmbits d’actuació on l’Ajuntament va definir el seu compromís de reducció de les emissions de GEH són aquells on l’Ajuntament pot desenvolupar una acció directa sobre la gestió energètica, com és el cas d’edificis i equipament municipals, el bombeig de l’aigua, l’enllumenat públic i semàfors, etc; i aquells on, tot i desenvolupar una acció directa, la gestió no és estrictament energètica, com ara la gestió dels residus, els desplaçaments privats, etc.

A més a més, també es van tenir en compte altres àmbits d’actuació, tot i que no computessin en el compromís de reducció d’emissions, com són els edificis de nova construcció, la realització de campanyes per fomentar el bon ús de l’energia per part de la ciutadania, el sector serveis, etc.

En aquest sentit, durant els anys de vigència del PAES (2010-2020), s’han impulsat un seguit d’actuacions per tal de reduir el consum energètic i, com a conseqüència, les emissions de CO2.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article