Aquest dilluns s’ha constituït a Barcelona la Taula de la Qualitat de l’Aire de Catalunya

Salut.

És necessari seguir actuant decididament per la millora de la qualitat de l’aire que respirem a Catalunya.
És necessari seguir actuant decididament per la millora de la qualitat de l’aire que respirem a Catalunya.

Les Zones de Baixes Emissions, de moment aturades per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, han de ser enteses com una eina per a la millora de la Qualitat de l’Aire han estat avalades per la seva aplicació en més de dues-centes ciutats d’Europa, i el TJUE en el procediment obert actualment l’entén com una bona eina, per això es comprometen a seguir aplicant aquest model, amb totes les garanties jurídiques.

Un organisme creat fa deu dies a través de l’Acord per a la millora de la qualitat de l’aire a Catalunya, subscrit pel Govern, alcaldes i alcaldesses de municipis de més de 20.000 habitants, les diputacions, entitats municipalistes, gestors d’infraestructures i els principals agents socials i econòmics del país.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, ha presidit aquesta primera reunió, que ha finalitzat amb la “Declaració en defensa del dret a la salut i a una transició justa”, consensuada per tots els assistents.

La consellera ha volgut destacar que “quan parlem de qualitat de l’aire, parlem de fer les nostres viles i ciutats més habitables, però sobretot parlem de dret a la salut”.

La titular d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha posat en valor “el model global de les Zones de Baixes Emissions, com una eina per a la millora de la qualitat de l’aire” i ha refermat la necessitat de seguir "impulsant aquest model, incorporant totes les garanties jurídiques que faci falta”.

En aquest sentit, Jordà ha reiterat que cal garantir “no deixar ningú enrere, en una transició que ha de ser necessàriament justa, inclusiva i equitativa”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article