PIMEC Baix Llobregat l’Hospitalet lamenta que amb la reforma laboral s’hagi perdut l’oportunitat de recuperar els drets de les pimes

Economia.

La patronal ha apropat a les pimes del territori les novetats de la reforma laboral, que entrarà en vigor el pròxim 30 de març.
La patronal ha apropat a les pimes del territori les novetats de la reforma laboral, que entrarà en vigor el pròxim 30 de març.

En un acte organitzat per la patronal, el president de PIMEC Baix Llobregat -l’Hospitalet, Joan Soler, ha lamentat que en la negociació de la reforma laboral s’hagi perdut l’oportunitat de recuperar els drets de les pimes, ja que tot i respectar les majories parlamentàries, considera que no s’ha comptat amb el 99,8% de les empreses, fet pel qual demana solucionar el problema de representativitat en l’àmbit estatal.

A més, ha destacat que aquesta reforma canviarà la realitat de les empreses, sobretot en l’àmbit de la contractació, i ha alertat de la inseguretat jurídica pel teixit productiu davant la incertesa i la confusió en la redacció d’algun dels articles de la llei.

Per part seva, el secretari general de PIMEC, Josep Ginesta, ha fet una valoració de la nova norma, tot avisant que “és una reforma puntual i insuficient, que no dona resposta a les necessitats en polítiques actives i passives d’ocupació, o en matèria de formació a l’hora de cobrir llocs de treball”, entre altres qüestions.

A continuació, ha recordat que PIMEC ha defensat des del primer moment una reforma integral i amb flexiseguretat, que ajudés a la recuperació econòmica i del mercat del treball.

“Continuarem treballant per recuperar la participació efectiva de les pimes, la indexació de sous a una cistella d’indicadors de productivitat i competitivitat, o la recuperació del finançament parcial de les indemnitzacions del Fons de Garantia Salarial (FOGASA) en situacions de crisi empresarial”, ha assegurat.

L’acte ha comptat amb la intervenció d’Antonio Benavides, advocat i professor de la Universitat Ramon Llull i de la UOC, qui ha explicat les principals novetats de la reforma laboral.

A més, també hi ha participat Pedro Checa, cap de la Inspecció Territorial de Treball de Barcelona, qui ha parlat de les novetats en matèria de subcontractació, ERTOs i mecanisme red.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article