Prova pilot a Esplugues per prescriure la realització d'activitats a persones amb problemes de benestar emocional

Salut.

La salut mental és una de les gran oblidades i és una de les que més ha patit en temps de pandèmia.
La salut mental és una de les gran oblidades i és una de les que més ha patit en temps de pandèmia.

Ioga, esport, reforçar la memòria... Són activitats que ajuden al benestar emocional de les persones –i que les integren a la comunitat– i que ja poden ser receptades pels professionals de la salut dels centres d'atenció primària (CAPs) d'Esplugues.

L'Ajuntament i els centres de salut han posat en marxa una prova pilot sobre prescripció social, nom que rep aquesta estratègia per millorar la salut i prevenir malalties a través de la prescripció facultativa d'activitats socials, culturals o relacionades amb la natura. De moment, la prova pilot se centra en la gent gran.

Quan des del CAP detecten persones d'aquest col•lectiu amb problemes anímics relacionats amb situacions vitals, com la soledat o la manca de relacions socials, o de vida sedentària les adrecen a alguna de les activitats que l'Ajuntament ja realitza i que ha inclòs en una guia amb aquest objectiu. Per a això, els dos CAPs (Lluís Millet i Can Vidalet) han reforçat els seus equips amp personal especialitzat en benestar emocional.

En aquesta fase experimental s'ofereixen vuit actius (nom que reben els recursos de salut i benestar comunitaris): ioga, cursos de natació, activitats físiques dirigides, fitness, dos tallers d'estimulació cognitiva i memòria, un de gimnàstica suau i rehabilitadora i un de reforç físic i equilibri (més informació: https://salutpublica.gencat.cat/ca/sobre_lagencia/Plans-estrategics/pinsap/Accions-eines-i-projectes-relacionats/actius-i-salut/cercador-dactius-i-salut/).

Es tracta d'activitats que es realitzen al CEM La Plana o que formen part del Programa d'Animació Sociocultural de Gent Gran de l'Ajuntament. La idea és ampliar la guia d'actius a partir de setembre al total d'activitats que poden aportar benestar i salut que es fan a Esplugues, per això, es vol comptar també amb la implicació de les entitats ciutadanes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article