“Som passat, present i futur” servirà per repassar l'evolució històrica que ha fet Sant Joan Despí al llarg de les darreres quatre dècades

Cultura.

Arxiu.
Arxiu.

Durant més d'un any, es desenvoluparan múltiples activitats com exposicions, conferències i visites que fomentaran la participació de la ciutadania i dels sectors cultural, comercial i associatiu. L'activitat central d'aquest programa serà l'exposició itinerant Som passat, present i futur.

A partir del testimoni de la població santjoanenca i de recursos museogràfics, repassarem la gran transformació que ha viscut la ciutat i el salt qualitatiu que han representat els ajuntaments democràtics en els darrers 40 anys i mostrarem els horitzons de futur de Sant Joan Despí. S'organitzaran visites guiades a l'exposició per a escoles i entitats.

A banda, hi haurà altres activitats, com visites guiades en les quals s'explicarà la història dels diferents barris, amb un recorregut pels racons més emblemàtics i els principals equipaments i infraestructures; un col•leccionable amb il•lustracions i fotografies del passat i del present; o un cicle de conferències al voltant de l'economia i l'evolució social i cultural de Sant Joan Despí.

A més, el programa també vol comptar amb la participació de la gent gran. Mitjançant els seus records, preservarem la memòria oral de la ciutat recopilant informació que servirà per a diferents exposicions ciutadanes. Les persones de més de 70 anys que vulguin participar-hi, han d'adreçar-se al Centre Jujol-Can Negre.

El programa Som passat, present i futur serà molt present en tots els grans esdeveniments de ciutat, com la Festa Major o FiraDespí. També als comerços, amb adhesius que mostraran l'any que va obrir cada establiment, i a les xarxes socials municipals, amb diferents activitats de dinamització.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article