Collbató, El Bruc, Olesa, Esparreguera i Abrera uneixen esforços per recuperar serveis i horaris d’atenció que tenien els CAP abans de la pandèmia

Salut.

Una imatge de la reunió.
Una imatge de la reunió.

“La reclamació principal és tornar a tenir els mateixos serveis que teníem abans de la pandèmia, amb els mateixos horaris i dedicació. També reclamem una sanitat més propera i accessible i que les noves tecnologies siguin per complementar el servei, no per substituir-lo” ha detallat la regidora de Salut Pública de l’Ajuntament d’Olesa, Ada Agut. Publicitat Iguana Olesa 

Entre les peticions, també destaca tenir un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) pel Baix Llobregat Nord “però veiem que per tema d’inversions ara mateix és difícil, per això hem pensat que serà més àgil reclamar primer recuperar el servei urgències les 24 hores als CAPS d’Olesa i Esparreguera”, ha apuntat la regidora.

També es demana fer una reformulació i un canvi de model sanitari de país, on se li doni més pes a l’atenció primària que en l’actualitat. Per aconseguir-ho demanen dotar-la de més recursos per incrementar el personal i sobretot millorar les seves condicions laborals de manera que els hi sigui atractiu treballar en la sanitat pública i concretament en l’àrea de l’atenció primària.

Per tal de fer més pressió, els ajuntaments reunits van acordar esperar a disposar d’una moció conjunta que s’està treballant des del Consell Comarcal del Baix Llobregat, i si de cas, personalitzar-la amb les demandes específiques de cada municipi. La propera reunió, serà amb el Consell Comarcal, el proper divendres 8 d'abril, de manera telemàtica.

Aquestes reclamacions es van originar des de la regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament d’Olesa, “ vam veure tota la problemàtica del municipi respecte al servei del CAP i vam convocar als ajuntaments d’Abrera i Esparreguera per veure quines problemàtiques tenien i quines accions dur a terme.

Ara també s’hi han sumat d’altres municipis com El Bruc i Collbató, i sis municipis més de l’Anoia, i esperem que s’hi sumin molts més”, ha explicat Ada Agut. Tots aquests municipis afectats per les mateixes problemàtiques estan fent una reclamació conjunta en una carta dirigida a la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya i també a tots els grups parlamentaris.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article