Segona reunió de la Comissió de Treball "Salut i Atenció primària" en el marc del Consell de Salut del Baix Llobregat

Salut.

La qualitat de la salut a la comarca està més entredit que mai.
La qualitat de la salut a la comarca està més entredit que mai.

Amb l’objecte de concretar la diagnosi que s’ha fet a la comarca sobre la situació sanitària i presentar les conclusions en forma de dictamen d’Atenció Primària del territori, tant pel que fa a infraestructures, com als recursos que s’estan fent servir.

La consellera de Salut del Consell Comarcal, Gina Pol, ha encapçalat aquesta reunió que s'ha celebrat en format virtual i en la qual ha donat la benvinguda a la trentena de persones participants i compromeses amb els serveis al territori.

Aquesta comissió de treball està formada per polítiques i tècniques dels municipis de la comarca, representants d'altres administracions públiques, representants d'entitats, associacions i sindicats, professionals de l'àmbit de la salut i representants del mateix Consell Comarcal del Baix Llobregat.

L'objectiu de la Comissió de Treball de "Salut i Atenció primària" és compartir i analitzar la situació dels serveis d’Atenció Primària del territori, tant pel que fa a infraestructures com als recursos i recollir les potencialitats i mancances dels serveis per tal de contribuir a la millora de la qualitat dels serveis i disminuir les desigualtats socials tenint en compte que l’Atenció Primària ha d’estar a l’eix central de les polítiques de salut de la comarca.

En aquesta reunió s'ha presentat la diagnosi portada a terme pel Consell de Salut al territori on s’ha comprovat la situació sanitària precària que estan patint els municipis del Baix Llobregat i junt amb la recollida de les dades s’ha pogut elaborar un document amb propostes.

Un cop finalitzada aquesta presentació, s'ha obert un torn de paraula per tal que les persones participants en la comissió poguessin expressar el seu parer on s’han ampliat temes del document i s’ha discutit sobre la conveniència d’incorporar altres assumptes.

S'ha conclòs la trobada amb la proposta de realitzar un plenari extraordinari de la Comissió de Treball “Salut I Atenció Primària” aquest mes on es votarà el dictamen i posteriorment es traslladarà al Ple del Consell Comarcal que l’haurà de debatre i aprovar.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article