Bàrbara Lligadas repeteix com a candidata a l’alcaldia per ERC Viladecans

Política.

Es va presentar a l’ Atrium Viladecans davant més d’un centenar de persones al costat del vicesecretari general del partit Raül Romeva.
Es va presentar a l’ Atrium Viladecans davant més d’un centenar de persones al costat del vicesecretari general del partit Raül Romeva.

L’alcaldable republicana assegura que representen “un projecte de ciutat fonamentat en tres elements: il•lusió, feina i propostes. Avui faig un pacte, em comprometo a impulsar tres transformacions: per una ciutat republicana amb bon govern, per una ciutat sostenible que cuida i estima el seu entorn i el seu patrimoni, i per una ciutat equitativa que tingui cura de totes les persones.”

Aquesta es compromet a, “continuar essent l’eina útil que hem sigut sempre, però el pacte ha de ser bilateral. Ens calen més mans. Tenim dos terços del recolzament que necessitem, només ens falta un terç. Per això ens heu d’ajudar a explicar que l’últim diumenge del mes de maig de 2023 valdrà la pena aixecar-se del sofà i introduir la butlleta d’ERC a la urna si volem que les coses canviïn a Viladecans”.

Per Lligadas, “vivim uns temps molt convulsos on tot el debat està enteranyinat per una mena de boirina populista que aplana el camí a l’extrema dreta. Una extrema dreta que ara va a pit descobert i correm el risc que entri a l’Ajuntament. Ja hi va ser fa uns anys amb Plataforma x Catalunya i li hem de parar els peus.”

Assegurava que, “quanta més gent entengui que val la pena votar a les municipals per canviar les coses, més petit serà el nucli de votants d’extrema dreta i més difícil ho tindran per entrar al consistori”.

“Qui millor que Esquerra Republicana, un partit amb 91 anys d’història plantant cara al feixisme, per aturar l’extrema dreta al nostre Ajuntament?”, ha reflexionat.

La portaveu municipal d’ERC ha afegit que “som els que fem front a la corrupció, 91 anys d’història i 0 casos de corrupció. Perquè en aquest ajuntament encara plana un cas de corrupció sota secret de sumari, el cas Inipro”.

En contrast amb el PSC, va dir, “nosaltres no prioritzarem uns barris determinats perquè allà ens voten més o unes franges d’edat perquè són els nostres potencials votants. Quan es governa es governa per tothom, per totes les persones, també pels sense papers que tenen tot el dret a empadronar-se”, ha assegurat Lligadas.

La republicana també ha fet una aposta nítida per la participació ciutadana: “proposem escoltar les persones a través de consells de participació amb un Consell de la Gent Gran, un Consell de la Infància i un Consell de la Joventut, que ha estat una de les grans abandonades i un dels col•lectius que més s’utilitza per justificar una de les grans aberracions d’aquesta ciutat.”

El govern local, “utilitza els joves que necessiten habitatge per continuar construint de manera indefinida, quan aquests joves per independitzar-se no podran permetre’s aquests pisos. L’Ajuntament el que farà serà continuar alimentant la bombolla immobiliària”.

En l’àmbit de l’equitat, Lligadas defensa un feminisme d’òptica transversal que abraci àmbits com l’urbanisme, la il•luminació als carrers o el transport públic.

En el mateix sentit, afegia, “un dels grans compromisos que entomo és el dret al temps, hem d’aconseguir que sigui un dret fonamental. Ja n’hi ha prou de centrar-ho tot en la conciliació, és una trampa.”

Això ha d’anar, “de noves masculinitats, d’homes que entrin a tenir cura de la llar, però també va de muntar una societat que ens permeti tenir temps més enllà del dret a les cures i el treball. Per això em comprometo a fer un pacte del temps i a crear una oficina del temps a Viladecans”.

Lligadas va ser reescollida cap de llista per l’assemblea local dels republicans el 17 de gener amb un 87% dels vots de la militància i encapçalarà un mandat més la candidatura d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament, actualment segona força al consistori amb 5 regidors.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article