“República: valors republicans, valors de futur” es presenta avui a Cornellà impulsada per CCOO

Cultura.

Arxiu.
Arxiu.

El passat 14 d’abril es commemorava l’aniversari de la proclamació de la II República, amb aquest record, la Fundació Cipriano Garcia i l’Aula Joan Garcia Nieto de CCOO presenten l’exposició “República: valors republicans, valors de futur”.

L’acte inaugural de l’exposició tindrà lloc avui, 20 d’abril, a les 18.30 hores, a la Biblioteca Central de Cornellà de Llobregat (carrer Mossèn Andreu, 15). D’entrada lliure, hi intervindran els historiadors Carles Martínez i Paola Lo Cascio, i el clourà l'alcalde de la ciutat, Antonio Balmón.

La mostra té dues vessants: un recorregut sobre la història i els valors que han distingit els règims republicans, com la llibertat, la igualtat i la fraternitat, i una altra part dedicada a la II República. Estarà situada a la planta baixa a la Sala Ramon Llort, i es podrà visitar des del mateix dia 20 fins el 29 d’abril. Compta amb el suport de l’ajuntament de Cornellà de Llobregat i de la Xarxa Memòria Democràtica del Baix Llobregat.

L'exposició ofereix un programa didàctic pels instituts d’Educació Secundària i ha estat ampliada amb dos plafons dedicats a Cornellà. S’hi recull la modernització i els avenços socials que la II República va comportar per a la ciutat, així com la complexa vida política en aquells moments de canvis.

Cornellà, a la rereguarda, va centrar els seus esforços en garantir la subsidència, el servei a Barcelona i a la indústria de guerra. També va garantir l’educació als i les infants, va atendre els refugiats d’altres indrets d’Espanya.

La voluntat del sindicat és que aquestes activitats serveixin per donar a conèixer i valorar les arrels democràtiques del republicanisme, tant entre els i les joves estudiants com entre la població en general.

Coincidint amb la celebració recent dels 91 anys de la proclamació de la II República, és necessari fer un homenatge a les generacions que van viure aquell període d’esperança i llibertat, injustament silenciades i ignorades.

En un context repressiu brutal, transmeteren aquests valors a través de la lluita contra la dictadura, i inspiraren el sistema democràtic actual.

Més que mai cal promoure la memòria democràtica i el coneixement històric per combatre la terrible manipulació dels valors democràtics i republicans que es practica avui en dia per part de certs sectors.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article