Tret de sortida a la 11a edició del programa “Accelera el Creixement” impulsat per PIMEC i la Diputació

Economia.

Per ajudar a re-pensar, re-enfocar i transformar 50 empreses amb alta capacitat de creixement, innovació i generació de llocs de treball a la província de Barcelona.
Per ajudar a re-pensar, re-enfocar i transformar 50 empreses amb alta capacitat de creixement, innovació i generació de llocs de treball a la província de Barcelona.

La bona valoració de les prop de 500 empreses participants a les deu edicions anteriors avalen l’aposta per a una nova convocatòria. Fins ara, les empreses que han participat en les sis primeres edicions han augmentat la plantilla en una mitjana del 28%, han incrementat la facturació en un 31% i han augmentat els beneficis un 29%.

Per a l’edició d’enguany, les pimes interessades poden presentar la seva candidatura fins al 13 de juny, cal que aquestes s’adrecin a la seu o delegació de PIMEC més propera o contactin amb el Centre Local de Serveis a les Empreses del seu municipi o comarca.

L’onzena edició del programa s’ajustarà a la realitat econòmica actual marcada per la crisi energètica i l’impacte de la guerra a Ucraïna amb l’objectiu que les empreses participants aconsegueixin créixer i millorar els resultats tres anys després del seu pas pel programa, com a mínim, en algun d’aquests aspectes: facturació, benefici i plantilla.

Per assolir-ho, PIMEC i la Diputació de Barcelona posen a disposició de les empreses un equip de treball integrat per experts en assessorament al creixement empresarial.

Un comitè de persones expertes format per membres de PIMEC i de professors de l’escola de negocis IESE serà l’encarregat d’avaluar les candidatures rebudes. A partir d’entrevistes personals, se seleccionaran les 50 empreses amb major potencial de creixement.

Les pimes que optin a participar-hi han de tenir un mínim de tres persones treballadores, una trajectòria empresarial d’almenys cinc anys, tenir el centre de decisió a la província de Barcelona i voler invertir en creixement empresarial.

El procés d’acompanyament a les pimes participants consta de 78 hores per empresa, de formació col•lectiva i assessorament individualitzat. Per configurar el pla de creixement es fan 10 hores de sessions col•lectives i 20 hores d’atenció individual durant sis mesos.

Un cop elaborat el pla de creixement empresarial, hi haurà un suport durant tres mesos en base a les necessitats identificades amb 20 hores d’assessorament individualitzat i 28 hores de formació grupal a càrrec d’experts en transformació digital, lideratge, innovació, finançament, comercialització i internacionalització.

Al llarg de tot el procés, un equip de tutoria de PIMEC i el Centre Local de Serveis a les Empreses de referència estarà a disposició de les empreses participants per acompanyar-les en tot el programa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article