6,7 milions d’euros de romanents per diferents projectes d’ Esparreguera

Política.

El Ple municipal va acordar la utilització de 6.729.823 euros amb càrrec als romanents de tresoreria per a diferents actuacions municipals.
El Ple municipal va acordar la utilització de 6.729.823 euros amb càrrec als romanents de tresoreria per a diferents actuacions municipals.

Aquest és el tercer capítol d’inversions que aprova el consistori després de la suspensió de les regles fiscals i, entre els projectes que es finançaran, hi destaquen l’execució de les fases 1 i 2 del Pla d’Obres de Millora Urbana (POMU), l’adquisició de contenidors i vehicles per a la recollida selectiva i la quarta edició dels Plans Locals d’Ocupació.

La sessió plenària també va acordar la modificació de l’ordenança fiscal número 24 reguladora de les taxes de l’Escola Municipal de Música i Dansa (EMMD), que es rebaixen de mitjana un 24% i se sustenten en un nou model pedagògic que disminueix la càrrega lectiva en els nivells bàsics.

Així mateix, es va aprovar la modificació de les bases reguladores de les subvencions 2022 en matèria de casals d’estiu, una declaració institucional relativa a la declaració per a uns Municipis i Comunitats Cuidadores i una moció, presentada pel PSC, Esparreguera en Comú i Ciutadans, relativa al foment i al finançament de l’educació 0-3 anys a Catalunya.

La sessió va tornar a ser oberta a l’assistència de públic i amb tots els regidors i regidores asseguts al seu escó, entre els punts que es van debatre hi destaquen les quatre modificacions de crèdit amb càrrec als romanents de tresoreria. La més quantiosa, que correspon a l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, es va aprovar per unanimitat i ascendeix a 5.368.514 euros.

Les inversions inclouen 1,6 milions d’euros per a l’execució de la primera fase del Pla d’Obres de Millora Urbana, centrada en els barris de Can Comelles, Barri Font i el Castell, i 1,8 milions d’euros per a l’execució de la segona fase, a Mas d’en Gall, Can Rial i les avingudes de Francesc Macià i Francesc Marimon.

També es preveu la compra de contenidors de recollida de residus, per valor de 800.000 euros; l’adquisició de camions de recollida d’escombraries, per valor de 670.000 euros.

La reposició de sistemes anti-incendis, llums d’emergència i parallamps als edificis municipals, per valor de 125.000 euros; i 110.882 euros per ampliar el preu de licitació d'un camió d’extinció d’incendis, que ascendiria 304.882 euros.

Una segona modificació per valor de 843.260 euros, que també es va validar per unanimitat, correspon a diferents aspectes vinculats a Recursos Humans i Organització, entre els quals una nova edició dels Plans Locals d’Ocupació que preveuen la incorporació de 46 nous perfils, 18 contractacions temporals i dos ampliacions de jornada per acumulació de tasques.

També va rebre el suport unànime de tots els grups el paquet d’inversions per valor de 354.300 euros en l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania.

Aquest paquet inclou, entre d’altres, 50.000 euros per al Programa d’Aliments i 30.000 euros per ajudes socials i 145.000 euros per a l’impuls de la Festa Major d’Estiu, les festes de Nadal i la segona edició del Festival de Circ Contemporani La Palanca.

Finalment, el darrer paquet d’inversions amb càrrec als romanents de tresoreria correspon a l’Àrea de Presidència i Bon Govern i ascendeix a 163.749 euros, que es destinaran, entre d’altres, a programari, manteniment i compra d’equipament informàtic, la renovació del sistema audiovisual de Can Pasqual, una prova pilot amb una aplicació de seguretat ciutadana.Aquestes inversions van rebre el suport de PSC, EC, ERC, E2031, C's i JxE, mentre que la CUP i el regidor no adscrit es van abstenir.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article