Esquerra l’ Hospitalet defensarà al Ple d'abril una proposta per millorar el procés participatiu que s'ha iniciat entorn el nou PDU Biopol-Granvia

Política.

La formació republicana vol que l'Ajuntament de l'Hospitalet es comprometi en treballar per buscar un acord basat en el debat i el consens.
La formació republicana vol que l'Ajuntament de l'Hospitalet es comprometi en treballar per buscar un acord basat en el debat i el consens.

Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) declarés nul l'anterior projecte, els republicans, que van ser els impulsors d'un dels recursos que va portar a l'anul•lació, ja van aconseguir que el Ple aprovés el mes de juny de 2021 una altra moció per promoure un procés participatiu i una taula de treball per consensuar aquest nou projecte, amb criteris ambientals, socials i de sostenibilitat.

El portaveu republicà i cap de l'oposició Antoni Garcia ha lamentat que “de moment, la taula de treball només s'ha reunit un cop, anunciant ja un projecte i un procés participatiu sense haver consensuat ni treballat cap acord amb les entitats participants”.

La proposta republicana reclama establir un calendari de trobades regulars, modificar els terminis d'aprovació, i promoure una consulta ciutadana perquè els veïns i veïnes de l'Hospitalet puguin tenir veu i decidir.

Garcia ha reivindicat que la taula de treball esdevingui “l'espai central de diàleg, debat i acord per impulsar un PDU d'ampli consens polític, social i veïnal” i ha afegit que “el projecte presentat, i el procés participatiu anunciat, tenen encara molt marge de millora”.

Des d'Esquerra Republicana aposten per la preservació total de la zona agrícola de Cal Trabal, i la seva incorporació al Parc Agrari del Baix Llobregat, baixar molt més l'edificabilitat del projecte i realitzar un soterrament efectiu de la Granvia, per tal de guanyar espais d'ús ciutadà, zones verdes i equipaments socials. Una altra de les propostes republicanes és la incorporació i recuperació de la masia de la Torre Gran.

Per últim, Antoni Garcia ha denunciat que “estem davant d'un debat complex, que afecta una part important del territori i el desenvolupament futur de la ciutat, i el govern municipal ho pretén resoldre amb només una reunió convocada sense opció a dialogar ni arribar a acords de consens”.

En aquest sentit, el regidor republicà ha advertit que “per molta pressa que tingui el govern municipal, aquest projecte necessita de terminis més amplis i posar-nos-hi a treballar amb voluntat d'arribar a acords i escoltar la ciutadania”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article