Des de l’associació Arc Metropolità on participa Martorell es mostra preocupació per les ocupacions i demana més fermesa

Política.

De moment només Martorell participa com a municipi del Baix Llobregat però no es descarten noves incorporacions.
De moment només Martorell participa com a municipi del Baix Llobregat però no es descarten noves incorporacions.

Els municipis que conformen l’Associació de l’Arc Metropolità han aprovat una resolució on demanen l’adopció de noves mesures, més corresponsabilitat i més recursos per fer front a la proliferació d’ocupacions il•legals d’habitatges.

Segons dades del Ministeri de l’Interior publicades al gener, Catalunya és la Comunitat Autònoma que registra més situacions d’aquest tipus, sumant el 42% del total d’ocupacions de l’Estat. Així mateix, dels casos produïts al territori català, un 74% (4.229 de 5.689) es concentren a la província de Barcelona.

Davant les dades, els alcaldes i alcaldesses de l’Arc reclamen més suport i implicació de les administracions superiors i altres agents per afrontar les problemàtiques vinculades a l’habitatge, que s’estan patint amb especial intensitat a la Regió Metropolitana.

Mesures legals, judicials i més instruments que permetin als municipis atendre les situacions de vulnerabilitat real com, especialment, lluitar contra la proliferació d’ocupacions il•legals conflictives i que en moltes ocasions estan lligades a màfies que es lucren amb aquestes pràctiques.

En aquest sentit, l’Arc Metropolità demana al Govern de l’Estat una reforma urgent de la normativa que doni una millor cobertura a l’actuació policial i també que es clarifiqui la tipificació dels delictes de violació de domicili i usurpació de la propietat, tot incrementant les penes i introduint un agreujant en el casos que hi hagi afany de lucre.

Així mateix, la resolució sol•licita al Poder Judicial la creació de jutjats especialitzats per als delictes d’ocupació a les demarcacions on es registrin més casos i la creació de la figura de fiscal especialitzat en la matèria, que podria dependre del de delinqüència organitzada o del de delictes econòmics, ateses les vinculacions amb grups criminals, la tracta, el blanqueig, etc.

Alhora, els municipis senyalen la necessitat que la Generalitat i els cossos i forces de seguretat elaborin amb urgència un Pla Especial de Seguretat contra les màfies que trafiquen amb persones i amb la usurpació d’immobles.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article