El plenari municipal del Prat ha acordat en sessió extraordinària convertir 69 places temporals de l'Ajuntament en places de plantilla

Política.

Arxiu.
Arxiu.

Amb aquesta proposta, consensuada amb els sindicats, s'avança en l'aplicació de l'estabilització prevista en la llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l'ocupació pública aprovada al Congrés el desembre passat.

D'aquesta forma, es dóna un pas més per reduir la temporalitat en l'ocupació pública i es reforcen i milloren els serveis municipals que l'administració pública local presta a la ciutadania.

La proposta ha rebut el suport de tots els grups (El Prat en Comú, PSC, ERC i Podem) menys de Ciutadans, que s'ha abstingut. La representació sindical i de la plataforma d'interins present ha intervingut per expressar la seva satisfacció.

La llei estatal preveu la conversió en places de plantilla d'aquelles places temporals que hagin estat ocupades de forma ininterrompuda a l'administració pública com a mínim des d'abans de l'1 de gener del 2018.

A banda de la conversió d'aquestes places temporals en places de plantilla, la llei preveu també que es proveeixin les places actualment ocupades de forma temporal per treballadors i treballadores interines.

D'aquesta forma, es busca revertir la situació de temporalitat que patien molts i moltes treballadores públiques, especialment en àmbits com el sanitari o l'educatiu, des de fa anys i especialment arran de les polítiques d'austeritat dictades després de la crisi econòmica del 2008, i que afecta negativament els serveis públics i per tant l'atenció a la ciutadania.

Totes aquestes mesures han de permetre reduir l'alta temporalitat en l'ocupació pública de les administracions locals, autonòmiques i estatal, que actualment en el cas del Prat s'apropa al 50% de la plantilla municipal, fins a entorn del 8% abans del 31 de desembre del 2024.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article