L’alcaldessa de Gavà Gemma Badia i el president de Xarxa Gavà Jaume Amigó han presentat la 31a edició del Festival Internacional de Titelles

Cultura.

Del 13 al 15 de maig celebrarà la seva 31a edició.
Del 13 al 15 de maig celebrarà la seva 31a edició.

Després de la suspensió l’any 2020 i de les restriccions de l’any passat a causa de la Covid-19, el Festival recupera enguany tots els elements que l’han convertit en un esdeveniment de referència en la cultura artística dels titelles i el teatre d’objecte en tots els seus vessant i expressions, gràcies a un acurat disseny de continguts per a tots els públics, especialment el familiar.

L’alcaldessa ha destacat que “Gavà continua apostant per aquest festival que dona la il•lusió i l’alegria als més petits des de fa tres dècades. I en aquesta edició, ho farem amb una quarantena de propostes, entre elles les de la companyia local La Roda, cosa que ens alegra molt”.

Gemma Badia també ha remarcat que “després d’una Fira i d’un Temps d’Espàrrecs de festa i tradició, arriba el moment dels nens i nens de Gavà. Els portarem màgia, il•lusió i els farem riure, perquè han patit molt, directa i indirectament les conseqüències de la pandèmia, i tenen ben merescut tenir el seu espai. Un festival molt fonamentat també en la transmissió de valors i la pedagogia”.

El Festival està coorganitzat entre l’Ajuntament i Xarxa Gavà, membre de la Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya Aquesta darrera és l’encarregada de desenvolupar el programa, tant pel que fa a la selecció dels continguts artístics com a la part vinculada a la coordinació de la producció de l’esdeveniment, així com el personal de suport.

El seu president, Jaume Amigó, ha afirmat que “enguany el Festival recupera la normalitat, tant pel que fa a les dates, com al seu caràcter internacional amb companyies d’arreu”.

Amigó ha afegit que l’objectiu d’aquesta 31 edicio “és omplir al màxim els carrers i places de la ciutat, que sigui un cap de setmana de festa. I per això hem prioritzat els espectacles a l’aire lliure, amb vuit espais escènics fixes i propostes itinerants al centre de Gavà, perquè la gent passejant trobi actuacions i visqui un Festival que, a través de la cultura, contribuirà a la promoció de la solidaritat i de la cultura de la Pau”.

Així, durant tres dies, els titelles tornaran a prendre places, parcs i carrers de Gavà. Gran part dels espectacles es tornaran a celebrar a espais a l’aire lliure -amb escenaris al Parc de la Torre Lluc, la plaça Major i la plaça de Josep Tarradellas- i es recuperen les instal•lacions interactives i muntatges itinerants que convidaran a la participació i a la festa.

L’Espai Maragall i el Casal Municipal de Cultura American Lake acolliran les propostes més teatrals. El festival amplia l’oferta d’espectacles, tots gratuïts, i el nombre de funcions per arribar al major nombre de públic, especialment el familiar. Companyies de Bèlgica i d’Itàlia compartiran cartell amb produccions del territori.

Perquè en aquesta edició es prioritzen les companyies de km.0, amb l’objectiu de contribuir a revifar el sector, profundament afectat per les circumstàncies derivades de la COVID.

I un dels màxims exponents de l’oferta de proximitat és la companyia local La Roda Produccions, que per primera vegada incorpora titelles gegants en els seus musicals.

Serà amb l’obra “El Joan sense por”, que s’estrenarà el matí de diumenge 15 a l’Espai Maragall com un dels espectacles destacats del festival.

Altres propostes rellevants per la seva singularitat i potencia artística són les següents: “Giravolta Titelles” de Galiot Teatre (Catalunya); “Traps” d’Efímer (Catalunya); “Roulettes” de la companyia eLe (Catalunya); “Octtaph” i “Ottfriedt”, dos espectacles itinerants de la companyia Les contes d’Asphaldt (Bèlgica); “Manoviva” de Girovago e Rondella (Itàlia).

 “Núvol gris, gras i gros”, de Teatre al Detall (Catalunya); “El carruaje de los sueños de Andersen”, de la companyia Ángeles de trapo (Andalusia), “ECO” d’Ymedioteatro (Andalusia), i “Camells, camí a l’oasi” de la companyia catalana Xarop de Canya, un espectacle itinerant que clourà el festival.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article