El PSC Baix Llobregat endureix la campanya per les municipals i ataca a ERC assumint que és l’ enemic a batre

Política.

Des del PSC s’ ha començat la campanya contra Esquerra fa temps.
Des del PSC s’ ha començat la campanya contra Esquerra fa temps.

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha aprovat dues propostes de resolució impulsades pel grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar que insten el Govern de la Generalitat a restablir el servei d’urgències al CAP El Pla de Sant Feliu de Llobregat les vint-i-quatre hores del dia, i a retornar el servei de pediatria a aquest centre sanitari. Tot i que les dues propostes han estat aprovades, ERC i JxCat, partits que integren el Govern de la Generalitat, les han rebutjat.

La portaveu socialista a l’Ajuntament de Sant Feliu alhora que consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic del Consell Comarcal, Lourdes Borrell, ha lamentat el sentit de vot d’ERC i ha dit que “és un molt mal presagi per a Sant Feliu”, en al•lusió a l’acord de govern entre els comuns i ERC pel qual els segons tindran l’alcaldia a partir del mes de juny.

I ha afegit: “Exactament, quins interessos defensa ERC? És que no és d’esquerres defensar una sanitat pública i de qualitat per a tothom?”.

La primera proposta de resolució recorda que el govern català va notificar l'any 2011 el tancament definitiu del servei d’urgències del CAP El Pla de Sant Feliu després d'aprofitar les clausures estacionals dels mesos de juliol i agost d’aquell mateix any.

“La decisió del tancament d’urgències del CAP El Pla de Sant Feliu de Llobregat, que 10 anys després encara no s'ha revertit malgrat les peticions del municipi i del propi Parlament, perjudica a la població de Sant Feliu de Llobregat i a la dels municipis propers, que tenien com a referència aquest servei d'urgències i que ara s'han de desplaçar a l'Hospital Moisès Broggi”, assegura el text aprovat.

D’altra banda, la proposta de resolució demana també que es reobri el servei de farmàcia de guàrdia nocturna a Sant Feliu com a servei sanitari perquè “aquest fet afecta la qualitat de vida de la població, ja que no tothom pot desplaçar-se d'una població a l'altra, i més, quan no es compta amb els serveis de transport públic nocturn que connectin les poblacions amb una mínima freqüència, i moltes vegades es necessita aquest servei de manera urgent”.

Sobre el retorn del servei de pediatria al CAP El Pla, el text impulsat pel grup Socialistes-Units per Avançar assenyala que les obres de millora i ampliació del centre de salut van finalitzar l’any 2019, i que el Departament de Salut es va comprometre a reobrir-lo un cop acabessin aquestes, fet que no ha succeït.

La diputada al Parlament Rocio Garcia ha afirmat que “el servei de pediatria ha de tornar al CAP El Pla perquè així ho reclamen les entitats veïnals i perquè així s’hi va comprometre el Departament de Salut de la Generalitat amb el municipi.”

“Per això, demanem al Govern que compleixi els seus compromisos i que escolti a les entitats veïnals, que ja porten 3.000 signatures recollides”, ha subratllat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article