L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha adjudicat la construcció de 185 nous habitatges amb protecció tant de compra com de lloguer

Societat.

Del total d'habitatges, 105 s'ubicaran als blocs a mig edificar de l'avinguda de Barcelona i 80 es construiran al barri de Torreblanca.
Del total d'habitatges, 105 s'ubicaran als blocs a mig edificar de l'avinguda de Barcelona i 80 es construiran al barri de Torreblanca.

Paral•lelament, l'Ajuntament ha fet un nou pas endavant en la tramitació del planejament urbanístic de l'entorn de l'estació de Rodalies, on hi ha previstos 175 habitatges protegits.

El Ple municipal de l'Ajuntament de Sant Joan Despí del mes d'abril ha aprovat diferents iniciatives per tal d'augmentar l'oferta d'habitatge protegit a la ciutat.

D'una banda, s'ha aprovat l'adjudicació del concurs per a la construcció d'habitatges protegits als blocs de l'avinguda de Barcelona amb el carrer de Fontsanta.

Es tracta de dos blocs que van quedar a mig construir a causa de la crisi financera i que l'Ajuntament va expropiar per tal de posar fi a la situació en què estaven i convertir-los en habitatge protegit.

Un cop completada l'expropiació, l'Ajuntament va convocar un concurs per a la construcció d'habitatges protegits en aquests blocs mitjançant la transmissió de la propietat a l'adjudicatària.

L'adjudicació s'ha concretat per un import de 8,6 milions d'euros. L'empresa adjudicatària promourà als dos edificis de l'avinguda de Barcelona un total de 105 habitatges protegits, el 70% seran de règim concertat i el 30% de règim general. A més, també urbanitzarà l'espai públic i viari que va quedar pendent.

La previsió és que les obres per completar els blocs a mig edificar de l'avinguda de Barcelona i convertir-los en habitatge protegit comencin durant aquest any.

D'aquesta forma, es completarà un llarg procés en què l'Ajuntament va haver de litigar amb els antics propietaris donat l'abandó de la construcció fins que finalment va expropiar els blocs en una operació innovadora i complexa.

Una promoció que es venia com a pisos d'alt standing i que va quedar inacabada per problemes econòmics, acabarà convertint-se en pisos amb protecció oficial per a la ciutadania de Sant Joan Despí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article