Esplugues és l'únic ajuntament que ha obtingut amb el 100% dels indicadors durant les nou edicions del segell de transparència Infoparticipa

Societat.

Això situa al municipi com a líder català en transparència i en qualitat informativa de la darrera dècada.
Això situa al municipi com a líder català en transparència i en qualitat informativa de la darrera dècada.

Enguany ha estat 43 els ajuntaments de tot Catalunya –10 del Baix Llobregat– que obtenen el 100% a l'avaluació de la UAB, i 136 els que aconsegueixen el segell en superar el 85% dels indicadors.

El lliurament del Segell Infoparticipa 2021 té lloc aquest 9 de maig a Bellaterra. El Mapa Infoparticipa va sorgir el 2012 per analitzar la informació que donen els webs municipals en base a les següents qüestions com qui són els representants polítics: retribucions de tots els representants, declaracions d'activitats i béns, dades de contacte, agenda de l'alcaldessa.

Com es gestionen els recursos col•lectius: informació de la composició i dels acords dels plens i de la junta de govern, del Pla d'Actuació Municipal, organigrama complet tècnic i polític, com es gestionen els recursos econòmics: totes les dades del pressupost municipal, contractes i proveïdors, inventari general.

Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos: notícies i opinions de govern i oposició, dades de població, d'equipaments, activitats municipals i ciutadanes, o quines eines ofereixen per a la participació ciutadana: informació del reglament de participació, queixes i suggeriments.

Aquests indicadors s'han anat actualitzant durant els anys, o elevant el nivell d'exigència de claredat dels seus continguts i de la seva presentació per donar-los com a vàlids, per la qual cosa l'obtenció del segell posa en valor la millora continua que es fa en termes de transparència "per i amb la ciutadania", com expliquen des de l'organització avaluadora.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article