“El Baix Llobregat des cohesionat”

Política.

Arxiu.
Arxiu.

Amb la Covid hem vist com els serveis als ciutadans empitjoraven molt. Un cop passada, s'estan mantenint les "cites prèvies" arreu, fet el qual suposa molta comoditat per la gent que és al servei dels ciutadans i, per tant, incomoditat i dilacions pels ciutadans que són quins paguen els impostos i mantenen als "còmodes".

Dissortadament, tampoc tenim una xarxa de transports públics moderna que enllaci les poblacions entre elles. Tota la xarxa està pensada per anar o tornar de Barcelona amb un riu que fa de muralla mental entre els dos ramals, fins al punt que en alguns casos és més ràpid baixar i pujar de BCN que anar directament d'un municipi a l'altre.

Els que vivim per damunt de Sant Feliu estem pràcticament abandonats en l'àmbit de serveis. Ja no només són un infern els transports públics sinó que hi ha pobles que tenen grans superfícies comercials, però no tenen cap botiga de mitjons o sabates d'home.

Els ajuntaments baixllobregatins han descuidat, quan no han abandonat totalment tota la xarxa de botigues que existien fa anys, i això ajuda al fet que es converteixin en pobles dormitori.

Cal solucionar tot això, i els partits polítics dels últims quaranta anys no en són capaços, ni els convé renunciar a les seves prebendes. La gran quantitat de càrrecs polítics sembla que són més un destorb que una ajuda.

Tenir 30 alcaldes i 538 regidors és una barbaritat per atendre a 806.249 habitants, augmentada amb la part proporcional de Diputació i amb el Consell Comarcal, o altres invents-menjadora com la A.M.Transport.

Compareu-ho amb ciutats americanes i veureu la barbaritat, per exemple, Miami a Florida (EUA) hi ha un alcalde i 5 regidors de districte, tots ells escollits directament, i tota l'administració s'organitza en funció dels districtes: policia, jutjats, sanitat, assistència social, etc.

Ara penseu una mica i calculeu a part d'alcaldes i regidors, com està organitzada la resta a la nostra comarca, i entendreu el perquè l'excés d'administració provoca les carències pels administrats.

El FNC aposta fermament per la supressió de totes les menjadores dels polítics, que tot càrrec públic sigui d'elecció directa, que es tanquin les Diputacions i els Consells Comarcals.

I també que es modifiqui per llei els sous dels polítics, fent-los múltiples de l'SMI segons rang i nombre d'habitants, començant per reduir a la meitat els del Govern i Parlament, suprimint tot complement, dieta o prebenda.

Tòfol-Vallirana (Front Nacional de Catalunya).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article