Creat el nou servei de suport psicològic per a adolescents i joves ‘Esplugues amb tu’

Salut.

Té com a objectiu actuar de manera preventiva en casos de malestar emocional perquè no s’agreugin.
Té com a objectiu actuar de manera preventiva en casos de malestar emocional perquè no s’agreugin.

L'alcaldessa, Pilar Díaz, ha presentat aquest 11 de maig el servei davant la comunitat educativa del municipi. "Som la primera porta que podem detectar aquests tipus de casos, que malauradament han augmentat en la població infantil i juvenil amb motiu de la pandèmia de Covid", ha dit l'alcaldessa.

El nou servei municipal està dirigit a adolescents i joves d’entre 12 i 20 anys, però també a les seves famílies, l’Ajuntament posarà en marxa un servei d’atenció telefònica (633 835 900), si bé també hi haurà atenció presencial i virtual i el telèfon Esplugues amb tu funcionarà dilluns i divendres, de les 17 a les 20 h.

A través d’ell es podran realitzar consultes que requereixen un assessorament puntual, si el servei ho valora, es farà una intervenció presencial amb cita prèvia.

L’atenció presencial tindrà lloc els dimarts i dimecres, de les 16 a les 20 h, el lloc d’atenció serà l’Oficina Jove d’Emancipació, ubicada al Casal de Cultura Robert Brillas, també s’activa un servei d’atenció virtual.

Darrere del servei hi haurà un equip de professionals psicòlegs que els proporcionarà eines i recursos per enfortir les habilitats personals i socials als usuaris del servei.

Esplugues amb tu està concebut com a suport breu, de manera que una vegada superat un nombre de quatre atencions, la persona usuària pugui ser derivada a altres serveis de recuperació si s’escau.

Però també com un servei per detectar situacions de malestar emocional entre adolescents i joves i poder actuar de manera ràpida i preventiva.

En aquest sentit, l’Ajuntament vol reforçar la resposta davant l’alerta llançada pels centres assistencials de l’augment del malestar emocional entre joves i adolescents a causa de la pandèmia.

Segons l’OMS, una de cada quatre persones patirà un problema de salut mental al llarg de la seva vida, el 75% dels quals comencen abans dels 18 anys. En els darrers 25 anys la situació es fa més patent que mai, amb un augment del 75% de la depressió i l’ansietat entre els adolescents.

Al llarg d’aquest curs escolar, l’Ajuntament d’Esplugues va realitzar una enquesta entre més de 400 alumnes de 4t de l’ESO d’Esplugues.

Més de la meitat de les noies i un de cada quatre nois van definir el seu estat d’ànim com a negatiu. Una de cada tres persones joves confessava sentir-se trista, fora de lloc o amb depressió sovint o sempre, i un 12% van revelar que tenien problemes habituals per dormir.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article