Nous radars puntuals a la B23 fins a l’alçada de Sant Andreu de la Barca i a la C31sud fins a Sant Boi

Societat.

Arxiu.
Arxiu.

El Servei Català de Trànsit informa de la posada en marxa d’un nou Pla de radars 2022-2023, en què hi ha prevista la instal•lació d’un nou radar de tram als Túnels de Vallvidrera (C-16).

Aquest projecte està previst que comenci aquest octubre i s’espera que estigui finalitzat l’any que ve. En aquests moments està en procés de licitació i les obres han de començar a la tardor.

El Pla de radars 2022-2023 també inclou la reposició de 12 radars puntuals instal•lats a la B-23, AP-7, C-31 sud, C-32 sud, B-20 i C-33. Es procedirà per tant a una renovació d’aquests radars en la mateixa ubicació i amb una tecnologia diferent a la que es feia servir fins ara.

Al 2021, la velocitat inadequada va representar el 17.4% del total dels factors concurrents dels accidents amb víctimes en zona interurbana, i el Servei Català de Trànsit recorda que l’excés de velocitat, a més de ser una causa directa de sinistres viaris, és un factor que incrementa la gravetat de les lesions.

La velocitat controlada i una distància de seguretat adequada amb el vehicle de davant són la millor prevenció per evitar les col•lisions per encalç, una velocitat adequada permet controlar el vehicle davant qualsevol obstacle o imprevist a la via.

Des de l’entrada en vigor dels canvis en la Llei de trànsit el passat 21 de març, s’ha suprimit en els avançaments la possibilitat que turismes i motocicletes puguin superar en 20 km/h els límits de velocitat a les carreteres convencionals

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article