La Diputació i el Consell Comarcal del Baix Llobregat renoven el conveni per donar suport tècnic als ajuntaments en control de mosquits i altres plagues

Salut.

Naharro i Eva Martínez signant el conveni.
Naharro i Eva Martínez signant el conveni.

El Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat, servei finançat per la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a més dels 24 municipis a la comarca del Baix Llobregat en els que dona cobertura, i el de l’Hospitalet de Llobregat al Barcelonès, va rebre dimarts la visita del diputat delegat de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Jesús Naharro Rodríguez.

El motiu de la visita va ser la renovació, un any més, del conveni que permet donar suport tècnic als ajuntaments de la província en la prevenció i el control de mosquits, altres plagues i la vigilància en la salut de les persones.

La Diputació de Barcelona aporta, a través d’aquest conveni, 300.000 € per al desenvolupament de les activitats necessàries, un 33% més que el 2021.

La presentació i signatura del conveni entre el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Diputació de Barcelona va tenir lloc a la Masia Can Comas, en un acte presidit per la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Martínez Morales, i el diputat delegat de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Jesús Naharro Rodríguez.

El conveni preveu la realització de diagnosis municipals pel que fa als mosquits, l’execució d’urgència de les inspeccions entomològiques a causa d’arbovirosis, la redacció de textos, vídeos i materials tècnics i divulgatius, la capacitat de prestar serveis d’expertesa als ajuntaments sobre plagues no habituals, i la participació i revisió d’accions formatives programades per Diputació de Barcelona.

Com a novetat, el conveni inclou enguany l’estudi temàtic de la mosca negra als entorns del riu Anoia dels municipis d’Abrera i Martorell, que als darrers anys s’ha fet molt present a la zona.

La presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, ha posat en valor el Servei de Control de Mosquits per ser "un servei imprescindible en la prevenció de malalties transmissibles, amb més de 1.000 tractaments en zones urbanes al Baix Llobregat".

Així mateix ha subratllat que "és un servei reconegut per la seva funció de prevenció i estudi de malalties transmissores destacant el control i vigilància d'aquells casos de persones infectades amb virus amb l'objectiu d'impedir que derivi en una transmissió autòctona al nostre territori."

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article