L’Ajuntament de Gavà reforça el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic impulsant l’eficiència energètica

Societat.

En concret a la via pública i als equipaments municipals.
En concret a la via pública i als equipaments municipals.

A la substitució de prop de 6.300 punts de llum de la via pública amb tecnologia LED, se suma la instal•lació de 200 plaques fotovoltaiques a les cobertes del Centre de Serveis a l’Empresa i magatzem de PRESEC.

Unes intervencions que l’alcaldessa ha visitat avui i que comportaran un important estalvi econòmic i energètic i una reducció de les emissions de CO2.

En aquest sentit l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia ha manifestat que “amb aquestes actuacions donem un pas més en matèria d’estalvi energètic.

Des de l’Ajuntament continuarem treballant en aquesta línia amb l’objectiu de fer de Gavà una ciutat sostenible i que aprofita les energies renovables”.

Badia ha remarcat que “es tracta d’unes mesures que suposaran un estalvi econòmic per l’Ajuntament que revertirà també en tots els ciutadans i ciutadanes”.

En relació al canvi d’enllumenat, l’alcaldessa ha manifestat que “amb la nova llumeneres s’incrementa la qualitat dels carrers i la seguretat ciutadana. En definitiva un benefici per tots els veïns i veïnes de Gavà”.

La renovació de l’enllumenat públic amb tecnologia LED arriba a la recta final amb la substitució dels últims punts de llum a diferents carrers del nucli urbà. Acabats els treballs, s’hauran reposat 6.295 punts de llum a tots els barris de la ciutat i polígons industrials.

Aquesta intervenció permetrà un estalvi econòmic i energètic de prop de 280.000 euros i 2,7 milions de kWh anuals, així com una reducció de les emissions de CO2 en 891 tones l’any.

Els treballs han comptat amb una inversió d’1.675.817 euros que quedarà amortitzada en un període de sis anys. En termes energètics, el consum es reduirà prop del 70%.

La incorporació de la tecnologia LED implicarà renovar la totalitat de la llumenera, tant des del punt de vista lumínic com elèctric. A banda de l’estalvi energètic fruit de l’eficiència de la nova tecnologia, les noves llumeneres disposen d’òptiques més eficients que eviten la dispersió de la llum. També permeten la regulació de flux lumínic aleshores central de la nit, augmentant l’estalvi energètic total.

Si bé la substitució de les llumeneres suposa el 61% del cost de l’actuació, aquesta també contempla la implantació d’un sistema de supervisió i control de les instal•lacions en l’àmbit energètic i d’avaries, i la remodelació i adaptació de les instal•lacions elèctriques i mecàniques de l’enllumenat públic.

Aquests darrers treballs s’allargaran fins a finals d’any. Plaques fotovoltaiques al CSE i PRESEC En aquesta aposta per l’estalvi energètic s’inscriu la recent instal•lació d’un sistema fotovoltaic a la coberta del Centre de Serveis a l’Empresa i del magatzem PRESEC.

Amb una inversió de més de 97.000 euros, s’hi han instal•lat 216 mòduls fotovoltaics, que permetran un estalvi de 32.672 kg de CO2 anuals.

L’electricitat generada servirà per a l’autoconsum dels equipaments municipals. A més, es vendran els excedents d’electricitat que es puguin generar.

Aquest sistema no genera cap mena d’impacte negatiu al medi, ja que no hi ha generació de residus, emissions de fums o gasos i, a més, està totalment integrada arquitectònicament amb el mateix.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article