Cinc municipis del Baix Llobregat el Consell Comarcal i l’ Hospitalet participen a una jornada de treball europea

Societat.

Imatge de les i els integrants de la jornada.
Imatge de les i els integrants de la jornada.

Els ajuntaments participants a aquesta visita són els de: Sant Boi de Llobregat, Granollers, Vilanova i la Geltrú, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet, Mataró, Mollet del Vallès, Manresa, Sabadell, Viladecans, Gavà i Castellví de Rosanes; mentre que els dos consells comarcals són els del Baix Llobregat i Vallès Occidental.

A més de visitar l’oficina que la Diputació de Barcelona té a Brussel•les, aquest dijous la delegació va assistir a tot un conjunt de trobades a la Comissió Europea sobre les "Eines necessàries per a una democràcia sana", "El finançament sostenible per a les ciutats", la "Dimensió interna i externa del Pilar Europeu de Drets Socials" i sobre les "Ciutats climàticament neutres i intel•ligents: innovació per millorar l’entorn urbà".

D’altra banda, avui divendres la delegació participarà a reunions al Comitè Europeu de les Regions i al Parlament Europeu. Cal recordar que, des del 1998, la Diputació de Barcelona té una oficina a Brussel•les.

Des d’aquí es treballa per representar i defensar els interessos locals dels 311 municipis de la província a la capital d’Europa, gràcies al fet que la proximitat a les institucions i la dinàmica de treball en xarxa de la capital europea han permès reforçar el rol dels governs locals de la província a Europa i al món.

És per aquest motiu que la Diputació, a través d’aquesta oficina, treballa, entre d'altres, per visibilitzar els municipis de la província a Europa donant a conèixer i promocionant les iniciatives innovadores i les bones pràctiques de la corporació i dels seus municipis; i, connectar amb les institucions, els funcionaris europeus, els representants d’altres regions i organismes internacionals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article