Trobada al Baix Llobregat per conèixer la situació de les dones electes al municipalisme del Marroc

Societat.

Esplugues de Llobregat rep una delegació de dones electes de governs locals del Marroc.
Esplugues de Llobregat rep una delegació de dones electes de governs locals del Marroc.

L’alcaldessa d’Esplugues i diputada adjunta de Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona ha recordat que el projecte de cooperació EqualMED «s’ha consolidat de manera definitiva», fet que «permetrà, segurament, en un futur veure un avançament molt més ràpid de les dones en els espais de decisió».

Ho ha explicat en el marc de la recepció que ha ofert a una vintena de dones electes de diferents governs locals del Marroc participants al projecte EqualMED, que ha tingut lloc aquest divendres a l’Espai Baronda d’Esplugues de Llobregat.

Díaz ha explicat que el projecte EqualMED «és un espai per a poder compartir bones pràctiques sobre polítiques de gènere, polítiques d’igualtat i també per poder empoderar les dones electes marroquines».

Una iniciativa que permet, alhora, que «de manera bilateral, els municipis puguin compartir i tirar endavant projectes de cooperació i poder consolidar totes aquestes polítiques d’igualtat i els seus avançaments que estem veient als municipis del Marroc».

Aquesta trobada s’ha fet en el marc del projecte «Incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques locals al Marroc», conegut com EqualMED, que és un projecte de cooperació al desenvolupament liderat perla Diputació de Barcelona i IMADEL (Institut Marocain pour le Développement Local).

Amb l’objectiu principal de contribuir a la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques i, en particular, promoure la participació política de les dones en l'esfera local del Marroc.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article