UGT denuncia “atac salvatge” a cinc treballadors del centre penitenciari Brians 2

Societat.

El pres, molt violent, va fabricar una defensa amb la tapa de ventilació.
El pres, molt violent, va fabricar una defensa amb la tapa de ventilació.

Asseguren que “només han passat 11 dies des de la darrera agressió als funcionaris al departament de salut mental, diumenge, cinc companys del Dert han estat atacats de forma salvatge per un intern amb antecedents molt greus i d’alta perillositat. La impecable actuació i la gran professionalitat dels companys ha estat l’únic fet que ha impedit que no haguem de lamentar una mort.”

L’intern ha sostret una placa metàl•lica de la ventilació, l’ha doblegat i se l’ha posat al puny. “Els funcionaris quan han obert la porta de la cel•la, per fer la sortida, no han tingut cap oportunitat: se’ls hi ha llençat a sobre i els ha colpejat violentament, causant talls i contusions greus. Tres companys han hagut de marxar a la mútua a causa de les lesions.”

Els efectius del Dert, “com gairebé està passant cada dia, estaven sota els mínims exigibles. Ja fa mesos que avisem del perill que això comporta i de com es compromet la seguretat del centre, la dels mateixos interns i la dels treballadors. Tot i així, la Direcció de Brians 2 no fa absolutament res.”

Segueixen denunciant que, “les condicions en les quals treballen els companys i companyes de les presons catalanes són lamentables, és evident que existeix una manca endèmica de personal i de mitjans.”

Treballen, “sota normatives “Kafkianes” que xoquen frontalment amb la possibilitat d’establir l’ordre i la convivència dins les presons. S’hi suma una total absència d’accions per part de la direcció davant del seguit d’agressions greus als treballadors que no han cessat i que s’han incrementat des que es va publicar la circular 2/2022.”

I asseguren que, “aquesta situació conviu amb projectes surrealistes amb inversions milionàries (com la famosa cel•la encoixinada) que l’únic que fan és sobrecarregar de feina a la ja minvada plantilla.”

La UGT Presons, sindicat majoritari a les presons catalanes, fa directament responsable a la consellera de Justícia de totes i cadascuna de les agressions que estem patint professionals penitenciaris.

S’exigeix a la Secretaria, “que prengui mesures immediates i urgents per tal de restablir l’ordre al centre i garantir la integritat de tot el personal, abans que s’hagin de lamentar fets més greus. Si aquesta situació no es soluciona, des del sindicat majoritari iniciem accions contundents per tal d’aturar el desgavell que pateixen els treballadors i les treballadores de les presons catalanes.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article