Aprovat el Pla Local de Joventut d’Esparreguera 2022-2025

Societat.

La localitat tornarà a tindre un pla pel jovent.
La localitat tornarà a tindre un pla pel jovent.

El Ple municipal va aprovar ahir el Pla Local de Joventut d’Esparreguera 2022-2025 amb els vots a favor de PSC, Esparreguera en Comú (EC), Esparreguera 2031 (E2031) i Junts per Esparreguera (JxE) i els vots en contra d’ERC, la CUP i el regidor no adscrit.

Es tracta d’una eina estratègica que s’estructura a partir de quatre eixos: la transversalitat, que inclou els programes d’espais joves, informació juvenil, treball entorn i treball transversal; les transicions juvenils, que engloba els programes de formació, ocupació i identitats.

També la implicació jove, que aborda aspectes relacionats amb cultura, esports, oci i lleure i participació; i la inclusió social, que fa referència a aspectes vinculats amb la convivència i la igualtat. La redacció del pla ha tingut un cost de 8.100 euros i ha anat a càrrec de la Fundació Ferrer i Guàrdia.

Paral•lelament, la sessió plenària del mes de maig, de la qual va excusar la seva presència el regidor de Ciutadans, Josep Maria González, també va acordar per unanimitat dels presents l’aprovació definitiva de la declaració de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) de la Colònia Sedó.

L’objectiu d’aquesta declaració és protegir els elements arquitectònics, arqueològics, ambientals i paisatgístics d’aquest referent històric d’Esparreguera, amb el propòsit de recuperar-la i aportar un valor afegit a la colònia en el seu futur desenvolupament.

En referència al Pla Local de Joventut, el regidor de Joventut, Emmanuel Ortí, va explicar que “és important que Esparreguera torni a disposar finalment d’un Pla Local de Joventut, ja que el darrer va finalitzar l’any 2011”.

I va subratllar que “és vital que des del consistori es tingui en compte al jovent del municipi, les seves inquietuds, els seus anhels, els seus reptes, perquè ells i elles són el futur de la nostra vila”.

Segons el regidor, aquest pla pretén recollir “les inquietuds i reivindicacions del jovent d’Esparreguera i oferir tot el ventall de possibilitats que pot oferir el consistori de manera transversal entre tots els seus departaments”.

El document es basa en els quatre eixos abans esmentats i defineix 14 programes i 32 projectes, liderats per diferents serveis municipals. “En resum, podríem dir que el pla gira al voltant de dos àmbits, la consolidació del Punt Jove com a espai clau i de referència i l’aprofitament del treball transversal entre les diferents àrees de l’administració”, va apuntar Ortí, qui també va “agrair les aportacions de la CUP en l’àmbit de la comunicació, que s’han inclòs en l’eix de la transversalitat”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article