El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals impulsat per la Fundació Pi i Sunyer i la FCM reconeix cinc iniciatives del Consell Comarcal del Baix Llobregat

Societat.

Les Muntanyes del Baix una de les iniciatives més aclamades.
Les Muntanyes del Baix una de les iniciatives més aclamades.

Les experiències reconegudes han estat: el projecte de Muntanyes del Baix, en el que 16 municipis de la comarca i el Consell Comarcal es coordinen i comparteixen estratègia i accions per la gestió de l’espai agroforestal d’aquest territori.

El Servei de Control de Mosquits, pel seu suport a la comunitat en la detecció i el control de llocs de cria de mosquits en àmbits privats; a Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat, per ser un espai de coordinació des d'on s'impulsen actuacions vinculades amb el reconeixement a les víctimes i persones del Baix Llobregat deportades a camps de concentració, i de la memòria democràtica.

El Congrés de les Dones del Baix Llobregat, per ser un espai de debat i participació, que fa de la nostra comarca, líder en Polítiques Feministes; i el Programa PIGAIM, un aplicatiu creat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, amb l'objectiu de facilitar la tramitació de les sol•licituds d'ajuts individuals de menjador escolar, de manera totalment telemàtica i amb signatura remota.

El projectes del Consell Comarcal del Baix Llobregat representen una aportació innovadora i de qualitat i poden servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals.

Aquests 5 reconeixements se sumen als dos projectes reconeguts en anys anteriors, el Servei Especialitzat d'Atenció a les Persones (SEAP), l’any 2020, i l’estratègia de promoció per al sector turístic en temps de pandèmia, l’any 2021.

La finalitat fonamental del Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és promoure la millora i la innovació per mitjà de la difusió d'experiències, seguint una metodologia comuna, la reflexió i l'intercanvi de coneixement sobre polítiques locals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article