El Fòrum Social del Baix Llobregat exigeix “una atenció primària de qualitat i pròxima a la ciutadania de la Comarca”

Salut.

L'empitjorament del servei és preocupant i s'ha agreujat amb la pandèmia.
L'empitjorament del servei és preocupant i s'ha agreujat amb la pandèmia.

El FSB és una aliança de forces polítiques i socials que té com objectius prioritaris la Justícia Social, la defensa dels Drets Socials, Civils i Polítics, el manteniment del Estat del Benestar i la millora de les condicions de vida de les ciutadanes i ciutadans del Baix Llobregat.

El Fòrum ha participat en la Comissió de treball sobre "Salut i Atenció Primària" (foto) del Consell de Salut del Baix Llobregat per impulsar el dictamen de la situació sanitària de la comarca que reclama una millora a l'atenció primària.

Les conclusions del treball, recollides al dictamen aprovat, fan palesa la mancança de professionals, les infraestructures inadequades, el reduït horari d'atenció presencial i la necessitat més gran d'acompanyament, accessibilitat digital, així com d'un servei de transport públic adaptat a les necessitats de mobilitat de la comarca.

Es reclama la cobertura urgent del total de les plantilles establertes als CAPs i consultoris de la comarca, així com la contractació de nous i noves professionals a l'atenció primària, la cobertura de les baixes, les jubilacions i les noves contractacions dels serveis sanitaris.

L'increment mínim del 25% en els pressuposts generals de la Generalitat, i l'establiment de protocols de coordinació entre totes les persones professionals implicades en la salut mental per posar la persona al centre de l'atenció i promoure programes d'actuacions en el territori, són altres punts que es reclamen des de la comarca.

Les organitzacions que conformen el FSB, com a aliança unitària de les forces polítiques, sindicals i veïnals de la comarca on participen CCOO, UGT, FAVBaix, aFFaC, PSC, ERC i Comuns del Baix Llobregat.

Aquests valoren positivament el dictamen aprovat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, i continuarà participant i mobilitzant-se per exigit polítiques decidides i un increment important de recursos a favor d'un sistema de salut públic, universal, equitatiu i de qualitat al Baix Llobregat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article