Quatre anys més del conveni per la protecció millora i desenvolupament integral del territori agroforestal de les Muntanyes del Baix

Societat.

El Ple del Consell Comarcal va aprovar dilluns prorrogar per 4 anys més, el conveni marc.
El Ple del Consell Comarcal va aprovar dilluns prorrogar per 4 anys més, el conveni marc.

El conveni està signat pel Consell Comarcal i els municipis de Castelldefels, Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Corbera de Llobregat, Gavà, La Palma de Cervelló, Martorell, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat, Vallirana i Viladecans.

Té com a objecte establir els objectius i els mecanismes de coordinació entre les institucions signants, per tal de desenvolupar estratègies i accions orientades a la protecció, millora i desenvolupament del patrimoni natural.

Les activitats agrícoles i forestals, les infraestructures d’ús públic i de lleure, i les activitats econòmiques compatibles amb el medi agroforestal de les Muntanyes del Baix, des d’una perspectiva integral d’aquest territori.

Els 16 ajuntaments de les Muntanyes del Baix amb el Consell Comarcal comparteixen la voluntat de treballar conjuntament des de les competències municipals i comarcals per tal que el territori de muntanya no urbanitzable d’aquests municipis no inclòs en cap parc natural

Perquè aquest, que conforma un espai continu, tingui un futur com a espai agroforestal tot preservant els seus valors, i com a espai actiu amb el desenvolupament de les seves potencialitats econòmiques agroforestals, ambientals i de lleure.

En aquest conveni, el Consell Comarcal assumeix les funcions de coordinació de les institucions signants i de representació del conjunt d’aquestes, en allò que té relació amb el desenvolupament de les línies d’actuació previstes en el Projecte de les Muntanyes del Baix.

Així mateix, per al desenvolupament de les seves finalitats es va crear una Comissió de Seguiment, integrada per representants polítics de les institucions signants, una Comissió Tècnica integrada per personal tècnic d’aquestes institucions, i una Oficina Tècnica ubicada al Consell Comarcal.

El conseller de Medi Ambient, Cultura i Memòria Democràtica, Jordi Carbonell, va presentar al Ple aquest punt de l’ordre del dia, posant en valor aquest conveni marc que “no ha deixat de treballar des que va signar a Sant Boi de Llobregat, el 28 de juny de 2018”.

L’aprovació de la pròrroga del Conveni marc de les Muntanyes del Baix, s’emmarca en l’eix 3 del Pla d’Actuació del Comarcal, cap a un model urbà i una mobilitat més sostenible.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article