El cementiri de Gavà s’ amplia i incorporarà un espai de dol perinatal

Societat.

Es tracta d’una zona que permetrà respondre a les sensibilitats dels nous temps i resoldre una mancança històrica.
Es tracta d’una zona que permetrà respondre a les sensibilitats dels nous temps i resoldre una mancança històrica.

L’Ajuntament de Gavà ha donat llum verda al projecte que permetrà l’ampliació extramurs del Cementiri Municipal, i la creació, dins de les dependències actuals, d’un espai de dol gestacional i perinatal.

La intervenció permetrà ampliar la superfície actual en 7.243 metres quadrats. D’aquests, 3.790 m2 s’integraran al recinte actual, i acolliran 1.064 nínxols i 630 columbaris nous. Altres 3.452 m2 es destinaran a la creació d’un aparcament i una plaça adjacent. En els últims anys, el Cementiri Municipal ha estat objecte de diferents ampliacions i obres de millora.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia ha manifestat que “el nou projecte suposa un pas endavant. Permetrà consolidar tota la part sud-oest de l’illa delimitada per l’avinguda Joan Carles I, el carrer de l’Argila i el carrer de Sant Lluís amb un nou mur en aquest últim.”

A banda de l’adequació de l’aparcament i la creació de la plaça, també es millorarà la connexió amb el cementiri actual, que incorporarà l’espai de dol perinatal i gestacional.

La proposta pretén visualitzar l’illa del cementiri dins de la trama urbana de Gavà com un espai de transició entre el Parc del Garraf i la ciutat consolidada.

D’aquí que el projecte introdueix espais enjardinats i vegetació que, a més de millorar la percepció de la ciutadania envers l’equipament, tindrà una clara funció ambiental; retenció de la contaminació atmosfèrica i oxigenació de l’aire, reducció de l’impacte acústic.

I la creació d’espais d’ombra per evitar el sobreescalfament i l’efecte illa de calor, paisatgísticament, un dels objectius és aconseguir una continuïtat del projecte (l’aparcament, la plaça adjacent i l’ampliació del cementiri) amb el carrer de Sant Lluís.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article