Convocada una manifestació el proper 29 de juny contra el pla urbanístic de Ribera-Salines a Cornellà

Societat.

A la pàgina web de la plataforma es pot trobar el llistat amb més de 30 entitats adherides.
A la pàgina web de la plataforma es pot trobar el llistat amb més de 30 entitats adherides.

La convoquen ja que, “degut al fracàs de les converses amb l’Ajuntament de Cornellà,” des de la plataforma Ribera-Salines han iniciat un seguit de mesures per a donar més visibilitat al problema i amb l’objectiu de sumar forces.

La plataforma ha iniciat una campaña de difusió per aconseguir el suport d’entitats al Manifest contra l’ARE Ribera-Salines. En breu començaran a recollir signatures de particulars, especialment dels veïns i veïnes de Cornellà.

Un cop que l'Ajuntament, “no vol obrir espais de diàleg amb la ciutadania envers els futurs plans urbanístics," des de la plataforma augmentaran la seva presència reivindicativa en actes com plens, presentacions i activitats que s'organitzen des del govern local.

Amb motiu del ple municipal de juny, la plataforma convoca una manifestació-concentració ciutadana i d’entitats el proper 29 de juny davant l’Ajuntament a les 19 hores, on s’espera aglutinar al màxim nombre de persones.

L’objectiu és demostrar que el moviment veïnal i social contra l’ARE Ribera-Salines, no és només de grups ecologistes, ni son “quatre gats benestants”, tal i com va dir l’alcalde Antoni Balmon.

Els objectius de la Plataforma són, “anul•lar el pla urbanístic ARE Ribera-Salines, protegint la zona com agrícola i pel lleure públic. I fomentar la participació ciutadana en polítiques urbanístiques i mediambientals per a aconseguir un model de ciutat més democràtic, sostenible i igualitari.”

Alhora que, “atendre les necessitats d’habitatge assequible a través del lloguer social, la rehabilitació de pisos i locals buits i amb el parc públic de vivenda, sense necessitat d’urbanitzar espais verdes o agrícoles.”

La Plataforma Ribera-Salines és un col•lectiu veïnal de protesta que neix l’any 2021 amb l’objectiu cabdal de preservar la pèrdua sistemàtica d’entorns naturals i zones verdes a Cornellà de Llobregat.

Forma part de les xarxes de col•lectius mediambientals en creixement al Baix Llobregat atesa l’onada de projectes urbanístics plantejats o en execució fins al 2030.

En total, està previst que a la comarca hi proliferin plans immobiliaris que afectaran unes 1825 hectàrees afectades i uns 7 milions de m2 addicionals, construïts a un territori amb una ja elevada pressió demogràfica i problemes de contaminació atmosfèrica i del sòl.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article