El dictamen "Atenció primària de qualitat i pròxima a la ciutadania" aprovat pel Ple del Consell Comarcal del Baix Llobregat

Salut.

Arxiu.
Arxiu.

Amb el vot a favor dels grups comarcals del PSC, ECG, JxCAT, C’s, PP i l’abstenció del grup d’ERC, el Ple del Consell Comarcal ha aprovat el dictamen "Atenció primària de qualitat i pròxima a la ciutadania", aprovat pel Consell de Salut del Baix Llobregat el passat 8 d’abril.

Des del Consell de Salut del Baix Llobregat es reivindica un sistema d’atenció primària al Baix Llobregat amb els recursos i les millores necessàries per poder estar a l'altura de les necessitats de la ciutadania de la comarca.

Actualment, hi ha mancança de professionals; d’infraestructures adequades; de major horari d’atenció presencial i de major necessitat d’acompanyament, d’accessibilitat digital, així com d’un servei de transport públic adaptat a les necessitats de mobilitat sanitària de la comarca.

La consellera de Salut, Gina Pol Borràs, ha presentat el dictamen al Ple posant l’accent en què “el document recull importants reivindicacions dels ajuntaments i dels agents i entitats de Salut de la comarca i expressen el seu posicionament i reivindicacions sobre la sanitat en l’atenció primària”.

Així mateix, ha destacat que “suposa un pas més per intentar que la nostra atenció primària sigui de qualitat i amb els requeriments que necessita”.

L’Aprovació del dictamen Atenció primària de qualitat i pròxima a la ciutadania, s’emmarca en l’eix 1 del Pla d’Actuació Comarcal, Recuperació social, territori saludable i serveis a les persones. Comarca feminista, en concret, respon a l’acció 1.8 del, Aconseguir serveis de salut de qualitat, accessibles i equilibrats territorialment.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article