El Consell Comarcal del Baix Llobregat acreditat com a punt d’informació per acreditar treballadors de l’automoció

Societat.

La diputada de Desenvolupament Econòmic, de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, i el president executiu de l’Agència FPCAT, Fabián Mohedano.
La diputada de Desenvolupament Econòmic, de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, i el president executiu de l’Agència FPCAT, Fabián Mohedano.

Amb aquest acord, que s’ha rubricat aquest matí al Paranimf de l’Escola Industrial, l’Agència FPCAT formarà i donarà el suport necessari als vuit Consells Comarcals que formen part del Programa de Suport a l’Automoció, i als ens locals que ho desitgin, perquè puguin ser punts d’informació i orientació del servei d’Acreditació de competències professionals.

De la seva banda, la Diputació de Barcelona aportarà la seva expertesa en l’àmbit del sector de l’automoció i informació sobre les tendències, oportunitats i reconversions de les professions de l’automoció cap a altres sectors productius.

També sobre els possibles itineraris formatius complementaris especialitzats en el sector de l’automoció que podrien seguir les persones del servei d’acreditació.

L’acreditació de competències professionals garanteix a les persones treballadores l’oportunitat d’aconseguir una acreditació oficial demostrant el que és capaç de fer la persona, a partir de la seva experiència professional o la formació no reconeguda oficialment.

Amb aquesta acreditació es posa en valor les competències professionals de la persona, millorant el seu currículum i la seva ocupabilitat, amb la finalitat de facilitar la inserció i la integració laboral, així com la lliure circulació dins el mercat laboral.

A més, les persones reben assessorament i orientació sobre quin itinerari formatiu poden seguir en el futur, fomentant, així, l’aprenentatge al llarg de la vida.

Aquest conveni és una de les accions previstes dins el Programa de Suport al sector de l’Automoció de la Diputació de Barcelona de 2021-22 adreçat als vuits consells comarcals que presenten un índex d’especialització en la indústria de l’automòbil superior o igual al 25% respecte a la província de Barcelona (Alt Penedès, Anoia, Bages, Berguedà, Baix Llobregat, Garraf, Vallès Occidental i Vallès Oriental).

A banda de l’acreditació de competències professionals que promourà aquest conveni, el Programa de Suport al sector de l’Automoció de la Diputació de Barcelona, dotat amb 1,45 milions d’euros, preveu altres accions.

Com ara plans d’acompanyament empresarial, recerca d’ajudes, formació per capacitar les persones i actuacions preventives per evitar nous tancaments empresarials. En total, s’espera un impacte en 645 empreses i més de 1.000 persones treballadores.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article