Tot a punt a Gavà per acollir la trobada de referència sobre economia circular

Economia.

Des del web oficial de la trobada ja es pot fer efectiva la inscripció, a més de consultar el programa complet.
Des del web oficial de la trobada ja es pot fer efectiva la inscripció, a més de consultar el programa complet.

L'aposta de Gavà per l'economia circular és un compromís rellevant, present i necessari i així ho materialitza, també, amb la celebració de la 5a edició de la Jornada “Por una Economía Circular i Competitiva”.

La trobada referent en sostenibilitat econòmica, urbana i territorial, amb abast nacional i internacional, té com a objectiu aquest any tangibilitzar resultats i obtenir impactes de les actuacions implementades amb anterioritat.

En definitiva, evidenciar l‟avenç que han suposat les mesures adoptades. Com a novetat, es farà en dues sessions, 1 i 2 de juny, i en un doble format: presencial, a Auditori Espai Maragall de la ciutat, i virtual.

Els temes referents a economia circular ocuparan l'agenda del primer dia, mentre que el segon centrarà la seva atenció en els projectes europeus, aprofitant que Gavà n'està executant dos: URBACT (Biocanteens) i UIA (Gàvius).

Les i els participants podran conèixer les darreres tendències i casos d'èxit en economia circular i projectes europeus. A més, es compartiran experiències sobre la implantació d'estratègies innovadores per accelerar la transició circular en àmbits com ara la gestió de l'aigua, els residus, la construcció sostenible i la moda.

El punt de trobada d'empreses, administracions i experts nacionals i internacionals, que busca donar un impuls més gran a l'economia circular, entesa com la clau de desenvolupament econòmic i social de segle XXI, evidencia el paper del món local en la transició cap al nou model econòmic, així com la necessària col•laboració publicoprivada.

Servirà, a més, per demostrar que la millora dels resultats econòmics i empresarials pot anar unida a l'aprofitament màxim dels recursos i al mínim impacte ambiental i social.

La generació d'economies verdes i circulars són elements clau sobre els quals articular les noves polítiques mediambientals, i així es plasma en la programació completa que presenta la Jornada.

A més d’una taula rodona sobre transició energètica i reptes de futur per a les administracions públiques, també es tractaran estratègies d’èxit circular, de ciutats com Manchester i Sevilla.

Junt amb altres iniciatives i emmarcada a les Round tables, Gavà, ciutat amfitriona, donarà a conèixer projectes que encara amb èxit, com la xarxa Biocanteens, que garanteix la distribució de menjars escolars sostenibles, o l'assistent virtual Gàvius, que permetrà sol•licitar i tramitar ajudes socials des del mòbil.

La Jornada també servirà per potenciar espais com el HUB Eccus. liderat per Gavà i integrat per entitats també representades a les sessions, com els Ajuntaments de Sevilla, Riba-Roja del Túria, Sant Cugat o Gijón i entitats com Aigües de Barcelona.

Persegueix, entre altres objectius, l’intercanvi de coneixements i oportunitats de negoci per a la implantació de models circulars des d’un prisma innovador de sostenibilitat econòmica, social i ambiental i de foment de l’ocupació verda. Tot això, alineat amb l'Agenda 2030.

Finalment, i des d'una perspectiva internacional, també es tractaran el present i el futur dels projectes europeus, així com les properes iniciatives finançades per la Unió Europea en el nou marc plurianual.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article