La discoteca LTN Club d’ Esparreguera tornarà a obrir gràcies a un conveni entre aquesta l’ Ajuntament i la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn

Societat.

L’ espai d’ oci ha tingut episodis convulsos tant per aldarulls a les afores com mala praxis dels seus treballadors de seguretat.
L’ espai d’ oci ha tingut episodis convulsos tant per aldarulls a les afores com mala praxis dels seus treballadors de seguretat.

L'Ajuntament d'Esparreguera ha signat aquest un conveni de col•laboració amb el titular de la discoteca LTN Club i la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (FECALON) per al manteniment preventiu de la seguretat i la convivència a les àrees públiques d'influència de l'establiment.

Aquest conveni arriba després que al mes de març el consistori fixés l'horari màxim d'obertura de la discoteca en les 4 de la matinada de manera ordinària, dues hores abans de l'horari màxim permès, atenent les recomanacions de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra amb l'objectiu de disminuir substancialment els incidents i els fets penals a l'entorn de l'establiment.

En el document signat avui, l'Ajuntament acorda aixecar la mesura de reducció de l'horari de finalització de l'activitat i facilitar controls preventius esporàdics de seguretat i trànsit a l'entorn de la discoteca.

Mentre que el local d'oci nocturn, que reobrirà aquest cap de setmana, es compromet a millorar la qualitat de l'actual servei de seguretat i control d'accessos amb personal professionalitzat i uniformat i a contractar dos col•laboradors cívics per a que realitzin tasques de mediació i prevenció.

El conveni signat detalla que l'espai públic al voltant de la discoteca LTN Club, al polígon de la zona lúdica Magarola, té una situació d'especial intensitat d'ús per la concentració de públic usuari de l'establiment, fet que provoca una sèrie de conflictes relacionats amb la seguretat, la convivència i el civisme, com ara el consum de begudes, soroll i altres conductes incíviques a l'espai públic.

Davant d'aquestes circumstàncies i amb l'objectiu de dignificar aquesta zona lúdica del municipi, els responsables de la LTN Club es comprometen, en primer lloc, a millorar la qualitat de l'actual servei de seguretat i control d'accessos de la discoteca, amb personal professionalitzat, format i uniformat, i a establir clarament la diferenciació de funcions entre el personal de seguretat i el de control d'accessos.

En segon lloc, la propietat també acorda contractar dues persones formades i qualificades per desenvolupar tasques de mediació cívica a l'entorn proper del local, en un radi de 200 metres, pel foment del comportament cívic de les persones usuàries de l'establiment a la via pública en els dies d'activitat de la discoteca.

En tercer lloc, s'avé a mantenir un servei de neteja a la finalització de la sessió d'obertura de la sala. També es compromet a garantir l'obligació legal de mantenir un servei de seguretat i control d'accés en funció de l'aforament, amb un suplement del doble de vigilants i controladors de seguretat establerts per la normativa.

Així mateix, adoptarà mesures per prevenir, detectar i atendre les agressions i els assetjaments sexuals en l'oci nocturn, i es compromet a perfeccionar les mesures de control per prevenir el consum d'alcohol a menors de 18 anys a l'interior de la discoteca.

L'Ajuntament d'Esparreguera, per la seva banda, es compromet a aixecar la mesura de reducció de l'horari de finalització de la activitat de la discoteca acordada en el decret d'alcaldia d'11 de març de 2022.

Mitjançant el qual s'establia una limitació horària de dues hores per l'alta incidència de la conflictivitat a l'entorn de la discoteca, condicionada a la millora efectiva de la seguretat i el civisme a l'entorn de l'establiment.

El consistori també acorda facilitar assessorament al coordinador de l'empresa respecte a la prestació del servei de seguretat i prevenció cívica; actuar davant els requeriments de servei que en matèria de seguretat o civisme puguin ser comunicats a la Policia Local, dins de l'àmbit de les seves competències.

Com efectuar controls preventius esporàdics en matèria de seguretat ciutadana i trànsit per prevenir conductes de risc a l'entorn de la discoteca; i participar i contribuir en les campanyes d'informació i sensibilització que es puguin promoure per ambdues parts.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article