El futur del Català es debatrà demà al màxim nivell a Cornellà

Cultura.

La llengua catalana està en perill pels atacs de PP, Cs i la ultradreta de VOX amb la connivència de la justícia.
La llengua catalana està en perill pels atacs de PP, Cs i la ultradreta de VOX amb la connivència de la justícia.

El secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, participa el proper dijous, 2 de juny, en la presentació del Pacte Nacional per la Llengua que tindrà lloc a Cornellà, al Citilab, a les 17.30 hores. La voluntat d’aquesta presentació serà reflexionar sobre la situació català i fer propostes de millora per incorporar al Pacte.

També participarà a l’acte el regidor de Cultura i Comunicació i president del Consell de Centre del Centre de Normalització Lingüística de Cornellà de Llobregat, Ot García Ruíz.

També s'ha convidat a l'acte, perquè hi facin les seves aportacions, persones relacionades amb diversos àmbits (economia, administració, acolliment, cultura...) i ciutadania en general.

"La societat està evolucionant molt ràpidament, i hem de reavaluar quin paper ocupa la llengua en el nostre context actual per tal d’establir les bases del paper que tindrà en el futur", ha explicat en diverses ocasions el secretari de Política Lingüística.

La voluntat d’aquests actes és presentar l’informe d’experts que ha donat el tret de sortida al Pacte, i tot seguit, debatre l’estat del català amb els veïns i veïnes de la zona.

Com va explicar la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, en el primer acte d’aquestes característiques, que es va dur a terme el mes de febrer a Vic, "sou vosaltres els que coneixeu millor les dinàmiques del vostre entorn, i sou vosaltres els que treballeu a peu de carrer amb la ciutadania cada dia. Per tant, agrairem tota la vostra col•laboració a l’hora d’estendre aquest debat constructiu sobre la llengua en els vostres espais". Finalment, les propostes resultants d’aquests debats públics es podran bolcar a la web pacteperlallengua.gencat.cat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article