Bons resultats de la Taula de Reactivació Econòmica i Reindustrialització impulsada per l’ AMB amb les patronals PIMEC i Foment del Treball UGT i CCOO

Economia.

Les conclusions de l'estudi proposen estratègies d'atracció d'inversions i d'impuls de l'economia sostenible, l'eficiència energètica i l'equitat social.
Les conclusions de l'estudi proposen estratègies d'atracció d'inversions i d'impuls de l'economia sostenible, l'eficiència energètica i l'equitat social.

L'informe final compta amb el consens de tots els agents socials i econòmics i proposa respostes als reptes de la transformació econòmica i industrial en el context de la pandèmia i la guerra, així com mesures per enfortir el teixit econòmic, generar oportunitats de creixement i millorar l'ocupació a la metròpolis de Barcelona i, en conseqüència, a Catalunya.

Durant la presentació del pla, Montserrat Ballarín, vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, ha destacat la necessitat d'establir una estratègia pròpia i compartida per a un desenvolupament econòmic just i inclusiu.

"Aquest pla conté concrecions molt clares per impulsar l'economia metropolitana, crear oportunitats i millorar l'ocupació, no són només intencions", ha afirmat.

Aurora Huerga, secretària de Noves Realitats del Treball, Territori i Migracions de CCOO, ha ressaltat que el diàleg, el consens i la negociació han estat presents durant el desenvolupament de la Taula.

"Hem de parlar amb el territori perquè és l'única manera de resoldre les seves necessitats. Ara necessitem posar el focus en les energies renovables, el canvi de model productiu de la indústria i la digitalització", ha apuntat.

M. Rosa Fiol, en representació de Foment del Treball i d'AEBALL, ha valorat molt positivament tot el treball realitzat des de la taula, que "dona a la indústria el valor que li pertoca, doncs ofereix llocs de treball qualificats i de futur, i riquesa als territoris, i és la base per construir ecosistemes innovadors".

Fiol també ha incidit en la necessitat d'alinear la formació amb les necessitats de les empreses, que requereixen talent, i creu que cal seguir treballant "per una àrea metropolitana preparada per una nova mobilitat, amb PAE competitius i estratègies d'impuls al turisme i al comerç".

Segons Omar Minguillón, secretari de la Regió Metropolitana de la UGT de Catalunya, " és fonamental la modernització dels polígons industrials, la recerca de nous sectors i noves propostes industrials per Catalunya i buscar una economia verda i circular que suposi la reconstrucció postpandèmica d'un entorn d'industrialització minvat extremadament els últims anys".

El president de PIMEC Barcelona, Joan Pera, ha destacat la importància de la col•laboració públic-privada a l'hora d'intercanviar opinions i d'alinear objectius, com és el cas de la taula metropolitana, que ha donat "mesures equilibrades i ponderades".

"En l'àmbit del comerç calen mesures d'eficiència energètica i fomentar la seva transformació digital, i en el sector turístic volem la internacionalització de les empreses i la promoció de bones pràctiques, entre altres mesures", ha afegit.

La Taula per a la Reactivació Econòmica i la Reindustrialització de l'AMB va començar a funcionar durant el mandat passat (2015-2019).

El Pla d'actuació metropolità del mandat actual (2019-2023) ja preveia que es posés en funcionament aquesta Taula, però la pandèmia i la guerra encara han reforçat més la necessitat d'aquesta tasca analítica i de construcció de consens econòmic i social.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article