La consellera de Cultura s’ha reunit amb l’alcaldessa de l’Hospitalet per reforçar la col•laboració i coordinació en l’àmbit cultural

Cultura.

Arxiu.
Arxiu.

Natàlia Garriga, ha fet una visita a l’Hospitalet de Llobregat i s’ha reunit amb l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín. Consellera i alcaldessa han pogut compartir punts de vista sobre els principals projectes culturals que s’estan duent a terme a la ciutat, i han manifestat la voluntat de treballar plegats i reforçar la coordinació i col•laboració institucional en aquest àmbit.

L’Hospitalet ha apostat per la cultura com a pla estratègic de regeneració i desenvolupament econòmic i social amb el projecte Districte Cultural de l’Hospitalet.

Aquest ha esdevingut un hub de creativitat i de cultura a la ciutat. Instal•lats en espais industrials i antics tallers en desús, avui es troben a la segona ciutat de Catalunya estudis d’artistes i creatius, locals d’assaig i de música en viu, galeries d’art, espais de producció audiovisual o estudis de disseny.

La consellera s’ha interessat pel desenvolupament d’aquests espais i el seu impacte a la ciutat, i ha visitat un d’aquests centres de creació, on es desenvolupen projectes culturals d’envergadura: Lapinza i Trànsit Projectes. Lapinza és una agència de creativitat digital especialitzada en estratègia de marca, direcció d’art i disseny gràfic.

I Trànsit Projectes és una organització de serveis culturals, socials i educatius activa des de 1985, amb implantació a diferents ciutats d’Europa i Amèrica Llatina.

Actualment tenen diverses línies de treball que es mouen entorn la creativitat, la innovació i la sostenibilitat, i treballen en l'àmbit nacional i internacional.

Ambdós projectes s’ubiquen a un espai de 700 metres quadrats dissenyat per al desenvolupament entorn la gestió cultural i per prototipar coneixement des de les pràctiques culturals i la seva relació amb el desenvolupament social.

Per últim, la consellera Garriga també ha fet una visita a La Central de Préstec i Serveis Especials (CePSE), una unitat de suport del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya que té com objectiu donar suport a les biblioteques del país.

Ubicada a l’Hospitalet de Llobregat, compta en l’actualitat amb prop de 400.000 documents. Les funcions principals de la Central són oferir la seva col•lecció en préstec interbibliotecari per millorar l’oferta documental de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC), supervisar el funcionament del Servei Nacional de Préstec Interbibliotecari i gestionar els fons procedents de les polítiques d’esporga de les biblioteques del SLPC.

En els darrers anys, La Central ha prestat una mitjana de 100.000 documents per any i ha rebut i gestionat 125.000 documents anualment procedents de fons esporgats. També ha redistribuït uns 17.000 documents cada any entre biblioteques públiques, escolars, hospitalàries i penitenciàries.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article